Otopark sorununa her gün yeni çözüm

İnegöl’de yaşanan en büyük toplumsal sorunların başında gelen otopark sıkıntısına İnegöl Belediyesi tarafından her gün yeni çözümler üretiliyor. Belediye ekiplerince şehrin farklı noktalarında oluşturulan yeni otopark alanları ile ara sokakların nefes alması hedefleniyor. Son olarak 33. mahalle otoparkı Mahmudiye Mahallesinde hizmete açıldı.

Yayınlama: 21.08.2015
813
A+
A-

Şehrin en önemli sorunlarının başında gelen otopark sıkıntısına bölgesel çözümler üreten İnegöl Belediyesi dün de Mahmudiye Mahallesinde oluşturulan yeni otopark alanının mahalle halkının hizmetine açtı.

 

Otopark alanında bir değerlendirmede bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, şehri rahatlatacak sosyal donatı alanlarına her gün bir yenisini eklemeye çalıştıklarını söyledi.






 

33. MAHALLE OTOPARKI

Kansu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Şehri rahatlatacak; dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere bugüne kadar planladığımız birçok otoparkı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Özellikle ara sokaklarda gerçekleştirdiğimiz mahalle otoparkı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir. Bugün incelemesini yaptığımız bu otopark düzenlememiz şehrimize kazandırılan 33. Mahalle Otoparkı projemizdir. Yapımı devam eden otopark alanımız; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 343 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Sarmaşık Sokak ’ta tek taraflı olmak üzere 7 araç kapasiteli 90 m2 lik araç park alanı 90 derece açılı olarak projelendirilmiştir. Mahmudiye Mahallesi 7 araçlık otopark düzenleme uygulamamıza 2015 yılı Ağustos ayı başlarında başlanmış olup, 2015 yılı Ağustos ayı sonu itibarı ile de uygulamanın tamamlanması planlanmaktadır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 25 bin TL’dir.

 

YENİ OTOPARKLAR YOLDA

Otopark çalışmamıza ilave olarak Fen İşleri Müdürlüğümüz otopark alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır. Diğer çalışmalarımız olan Tuzla Mahallesi’nde ve Akhisar Mahallesi Meriç Caddesi’nde bulunan yeşil alandaki meydan düzenleme çalışmaları da hızla ilerlemektedir. Ayrıca Hamidiye Mahallesi Kutlu Sokak ve Filiz Sokak ’ta 2 ayrı otopark düzenlemesine de önümüzdeki hafta çalışmalarına başlanacaktır. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş