Paşaören’e budama kursu

İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, Paşaören Köyünde 35 kişinin katılımıyla teorik ve uygulamalı meyve budama kursu açıldı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 26.03.2014
980
A+
A-

Açılışa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, HEM Müdür Yardımcısı İsmet Temizkan, köylüler ve kursiyerler katıldı.

 

HER KÖYLÜ ÇİFTÇİ DEĞİLDİR






Belge töreninde konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir; “Halk Eğitim ve ilçe Tarım Müdürlüğümüzle pek çok köyde tarımsal ve zirai kurslar ve seminerler düzenliyoruz. İşte bunlardan bir tanesini de köyünüzde gerçekleştirdik. Her köylü çiftçi değildir. Çiftçiliği de olması gerektiği gibi yapmalıyız. Birim alanda daha fazla ürün alarak maliyetleri düşürmemiz gerekir. Dünyada ve ülkemizde ziraat alanında pek çok bilimsel gelişmeler oluyor. Bunlardan haberdar olmalıyız. Alternatif tarım ürünlerine yönelmeliyiz. İşte bunun için yeni kurs ve seminerlere her zaman ihtiyaç duyarız. Bizden istemesini biliniz. İstek olursa her türlü yardıma hazırız. Uzun kış gecelerinde örneğin 216 saatlik bazı köylerde yaptığımız Bahçe Bakımı kursunu yapabiliriz.9 mühendis arkadaşımızla yaptığımız bu kurslar çok verimli geçiyor. Emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyor, bol ve bereketli bir yıl diliyorum” dedi.

 

İLGİLİ SEMİNERLER VERİYORLAR

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Biz çiftçilerimizin eğitilmesine çok önem veriyoruz. Bizim de arkadaşlarımız şu an köylerimizde çiftçi eğitimi ile ilgili seminerler veriyorlar. İlçe Tarım Müdürümüze ve Halk Eğitimi müdürümüze tarıma verdikleri bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

YETER Kİ SİZDEN İSTEK GELSİN

Son olarak konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, şu ifadeleri kullandı: Müdürümüzün de dediği gibi Halk eğitimle birlikte köylerde çiftçilerimizin eğitimi için güzel bir işbirliği içindeyiz. Biz her türlü eğitim çalışmasının içinde varız. Yeter ki sizden istek gelsin. Bizim Ziraat mühendislerimiz ve Veteriner Hekimlerimiz sizlerin yanında olacaktır. Bende emeği geçenlere teşekkür eder belgelerin hayırlı olmasını dilerim.

 

Konuşmalardan sonra kursa katılanlara belgeleri verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş