Dolandırıcılar boş durmuyor

İlçemizde bir çok vatandaşı ağına düşürmeye çalışan dolandırıcılar boş durmuyor. Geçtiğimiz gün dolandırıcıların ağına düşen kişi, polisin araya girmesi ile dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Yayınlama: 15.09.2015
656
A+
A-

Örgütle mücadele etmek için size vereceğimiz banka numarasına para havale etmeniz gerekmektedir veya para ve ziynet eşyalarını bir torbaya koyup çöp kutularına bırakın gibi yalanlarla binlerce vatandaşı dolandırmaya devam ederken, dün İnegöl´de denenmek istenen aynı yöntem polis engeline takıldı.

 

Son yılların en çok vuku bulan olaylar arasında yer alan telefonla dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmezken, İnegöl´de dün meydana gelen olayda dolandırıcılığı Polis engelledi. İnegöl´de ikamet eden 50 yaşındaki Nevriye Z.’yi arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, hesaplarının PKK´nın eline geçtiğini ve paraya ihtiyacın olduğunu söyleyerek dolandırmak istedi. Dolandırıcı tarafından ikna edilen kadın, belirtilen bankanın önündeki bankamatiğe gitmek üzere evinden ayrıldı. Durumu fark eden eşinin haber vermesi üzerine bankamatiğin önüne gelen polis ekipleri, Nevriye Z.’yi bankamatiğin önünde işlem yaptığını fark ettiler.






 

KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITTILAR

Olaya müdahale eden asayiş ekipleri tarafından dolandırılmaktan son anda kurtulan kadın, “Telefondakiler kendilerini polis olarak tanıttılar. Banka hesabımızın terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, bundan kurtulmak için para yatırmamız gerektiğini söylediler. Bankalar caddesi üzerine çağırdılar” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş