Kent Konseyi Konya’yı inceledi

Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ve Kent Konseyi bazı yöneticileri, bir takım incelemelerde bulunmak için hafta sonu Konya’ya gitti. Konya’dan geçtiğimiz gün gelen Kent Konseyi yetkilileri, inceleme gezisinin faydalı geçtiğini belirtti.

Yayınlama: 18.05.2016
880
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Konseyi Başkanlığı olarak hafta sonu bir günlük inceleme için Konya’ya gittik. Sabah 08.00 ile 20.00 arası çok verimli bir çalışma imkânımız oldu. Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Bey’in tahsis ettiği iki rehber bize Konya’yı gezdirdiler ve şehri anlattılar. Konya tek kelimeyle muhteşem bir şehir. 1960 Yılında bir grup Alman mimar ve şehir planlayıcıları tarafından yapılan plan ile bugünlere geldiklerini söylediler. Kentsel dönüşüm, sayısız ve başı sonu görünmeyecek uzunlukta parklar, yaşam alanları, yollardaki genişlik, trafikteki rahatlık, yeşilin bin bir çeşidine doymuş tam bir örnek yaşam şehri. Örneğin Malezya’dan aldıkları Kelebek Vadisi Projesi, Japon işbirliği ile yapılan Japon Parkı , Genç nesillere sevdirerek anlattıkları Bilim Merkezi ve binlerce metre kare Hobi Bahçeleri,  gerçekten de birer dünya harikası”

 

Konseyimizden yedi arkadaşımızın katılımı ile birlikte yaptığımız çalışmaları dosya halinde topladık ve yetkililere takdim ettik. Tüm belediye başkanlarının ve bu konuda çalışan kurum yetkililerinin Konya’yı gezmelerinin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu fırsatı bize sunan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beye, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Özel Kalem Müdürü Murat Kozinoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.






 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş