Vatandaşın sağlığı bu kadar önemli (!)

İnegöl Mobilya Sanayisi’ndeki atıklar, her geçen gün ilçemizde yaşayan bütün vatandaşların sağlığını etkilemeye devam ediyor. Sanayi atıklarının yakılması ile birlikte sağlığımız tehdit edilirken, konu ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmaması, gelecek yıllarda vatandaşların sağlık sorunlarının artmasına neden olabilir.

Yayınlama: 28.01.2015
504
A+
A-

Mobilyası ve köftesi ile meşhur olan İlçemiz, hava kirliliği ile de son yıllarda anılmaya başladı. Özellikle hem coğrafi özellikleri bakımından hem de sanayi atıklarının yakılması ve gelişi güzel serpilmesi neden ile sağlığımız an be an tehdit içerisinde.

 

İnegöl Belediyesi’nin daha önce çöplerin toplanmayacağını duyurması ve bunu işletmelere ileterek, çöpün hangi şekilde nerede toplanacağını bildirmesine rağmen, sanayide faal olarak işlevini sürdüren bazı işletmeler, sanayi atıklarını hala yakarak imha ediyor. Sanayi’de yürümekte zorlanılırken, yol kenarında rengi değişmiş suları görmek mümkün. Bunun dışında sanayideki hava şartlarının tamamen sağlığı etkilediği, solunan hava ile hemen anlaşılabilir. Dışarıda durmanın zor olduğu sınırlar içerisinde çalışanlar ise yetkililerce duruma el atılması gerektiğini ama kendilerinin bu nedenle bir şey yapamadıklarını belirttiler.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş