KÜSİ ÇALIŞMALARI İTSO’NUN DESTEĞİYLE BAŞLIYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca geçen yıl yürürlüğe konulan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde, İnegöl’de kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini geliştirmek amacıyla İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) toplantı yapıldı. Toplantı sonrasında, KÜSİ çalışmalarının İTSO öncülüğünde başlatılacağı duyuruldu.

Yayınlama: 22.04.2016
670
A+
A-

ULUTEK Genel Müdürü ve KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık, Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, KOSGEB İl Müdürü Ahmet Akdağ, TSE İl Koordinatörü Mithat Kaleoğlu, İl Ticaret Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve BEBKA temsilcilerinden oluşan heyet, önceki gün İnegöl’e gittiler. İTSO Başkanı Metin Anıl ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen heyet, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği için yapılacak çalışmaları değerlendirdi ve eylem planı hazırladı. Toplantıya İnegöl Kaymakamı Ali Akça’da katılırken, gelen heyet toplantı sonunda ilçedeki bazı sanayi tesislerinde incelemelerde de bulundu.

 

BİLGİ ÇAĞINDAYIZ






Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin kalkınması için kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Kalkınmış ülkelere bakıldığında bu üç kesimin el ele çalıştıklarını ve böylece önemli başarılar elde ettiklerinin görüldüğüne dikkat çeken Anıl, “Bizim de bu üç kesimi bir araya getirmemiz ve başarıyı yakalamamız gerekiyor. Sanayi devrimi geride kaldı. Şimdi bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak ve kullanmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’DE YILLARDIR BU ÇALIŞMALAR VAR

Metin Anıl, bu konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını vurguladı. İTSO’nun yıllardır İnegöl’deki kamu kurumları, yerel yöneticiler, siyasetçiler ve Uludağ Üniversitesi ile ortak çalışmalar yaptığına dikkat çeken Başkan Anıl, “Çalışmalarımızın meyvesini verdiğini hep birlikte görüyoruz. İnegöl, yıllardır sürekli dış ticaret fazlası veriyor, ekonomisi sürekli büyüyor, dış ticareti düzenli olarak artıyor. Yapılması hedeflenen çalışmaları uygulayan ve meyvelerini alan bir kurum olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın başlattığı proje bize büyük bir heyecan verdi” dedi.

 

HER TÜRLÜ DESETEĞİ VERECEĞİZ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılında yürürlüğe koyduğu ve 3 yılı kapsayan Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı’nı önemsediklerine vurgu yapan Metin Anıl, bu çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da belirtti. Anıl, planlanan çalışmalar için yer temin etmek, kaynak bulmak, personel katkısı vermek, sekretaryasını yapmak dâhil her aşamasında bulunacaklarını kaydetti.

 

TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLMALI

Metin Anıl’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bursa KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Kanık, yapılacak çalışma ile kamu, üniversite ve sanayi kesimleri arasındaki işbirliğini en üst seviyeye çıkararak Türkiye’nin yüksek teknoloji üssü haline getirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

 

KÜSİ faaliyetlerinin bir parçası olarak, Bursa ve çevresinde üç kesim arasındaki Ar-Ge ve İnovasyona dayalı işbirliğini güçlendirmek ve yaygınlaştırmak, koordinasyon kurmak ve yönlendirmek istediklerini söyleyen Prof. Dr. Kanık, “Bilgiyi elinde bulunduran ve bilimi kalkınma için seferber eden toplumlar, ekonomik anlamda güçlüdürler. Ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak temel unsur, bilim ve teknolojidir” dedi.

 

İTSO’nun projeye verdiği destek nedeniyle oda Başkanı Metin Anıl’a teşekkür eden Prof. Dr. Mehmet Kanık, “İnegöl başarı öyküleri yazan bir üretim merkezi. Yüksek katma değerli üretim yaparak dış ticaret fazlası veriyor. Burada çok verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından KÜSİ heyeti ilçedeki bazı sanayi kuruluşlarına giderek incelemelerde bulundu.

 

HABER: Recep DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş