STK’lar da Erdoğan’a dedi

İnegöl’de faal olarak hizmetlerine devam eden 20 STK, birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini açıkladı.

Yayınlama: 08.08.2014
808
A+
A-

Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Bem-Bir Sen, Ahid, İhmed, Rehber-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İshakpaşa Derneği, Fatih Derneği, Çeküd, Yıldız Gençlik Derneği, Müsiad, İmos, Mevlana Derneği, Dürri Yetimler Derneği, Psiko-Tiyatro Derneği, Tümsiad, Haysiad derneklerinden oluşan STK’lar dün Sedef Pastanesi’nde düzenledikleri basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı için en ideal adayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, seçimlerde Erdoğan’ı destekleyeceklerini dile getirdiler.

 

TARİHİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan REBHER-DER Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Doğan, “Biz İnegöl Sivil Toplum Örgütleri olarak, memleketimizde 12 yıldır devam etmekte olan istikrarın yanı sıra; halkıyla barışık başarılı bir yönetim sayesinde elde edilen gerek siyasî, iktisadî, diplomatik ve gerekse içtimaî ve manevî sahalardaki büyük kazanımları son derece ehemmiyetli görüyoruz. Türkiye’nin kalkınıp güçlenmesinin yalnız memleketimiz için değil, Filistin, Suriye, Irak, Mısır, Doğu Türkistan ve Arakan gibi İslam topraklarında yıllardır devam etmekte olan büyük acıların son bulması için de hayatî önem taşıdığına bütün kalbimizle inanıyoruz. İnegöl sivil toplum kuruluşları olarak ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu seçimle ilgili görüşlerimizi paylaşma sorumluluğumuz vardır. Yaklaşmakta olan seçim ülkemiz için çok önemlidir. Tarihin bir dönüm noktasıdır. Bu seçimle milletimiz, Cumhurbaşkanını kendi seçecek, vesayet sistemi son bulacaktır” dedi.

 

BASKI GRUPLARI CUMHURBAŞKANINI ETKİSİ ALTINA ALAMAYACAKTIR

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, bugüne kadar elde edilen bütün bu kazanımların korunması, ülkemizin hızlı yükselişinin devam etmesi ve mazlum İslam Dünyası’nın yegâne ümitlerinin kırılmaması adına büyük ehemmiyet taşıdığını aktaran Hayrettin Doğan, “Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı sadece halkın adamı olacak, bir takım baskı grupları Cumhurbaşkanını etkisi altına alamayacaktır. Türkiye’nin önemli iç ve dış sorunları vardır. Bazı uluslararası güçler ve onların uzantıları, Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını, huzur bulmasını istememektedirler. Ülkesinde ve bölgesinde huzuru, barışı ve adaleti tesis etme uğruna her daim çalışacak bir Cumhurbaşkanı gereklidir. İşte bu ulvi ve zorlu göreve gelecek olan Cumhurbaşkanı, sorunların üstesinden gelebilecek çalışma kapasitesine, bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

CUMHURBAŞKANI ÜLKEMİZE YENİ BİR DİNAMİZM KAZANDIRACAKTIR

2023’te dünyanın en ileri 10 devleti arasına girme hedefinin büyük bir vizyon sahibi olmayı gerektirdiğini ifade eden Doğan, “Seçilecek Cumhurbaşkanı, devlet tecrübesiyle, yaptıklarıyla, birikimiyle, çalışkanlığıyla, kendini ispat etmiş, halkın içinden gelen, halkını tanıyan niteliklere sahip olmalıdır. Dünya mazlumlarının umudu olan Türkiye’nin önünü açacak, ufuk sahibi, halkın seçimi ile gelmiş bir Cumhurbaşkanı ülkemize yeni bir dinamizm kazandıracaktır” diye konuştu.

 

ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın destekçisi olduklarını söyleyen Doğan, “Güçlü liderliği, ferasetli kararları, ortak aklı konuşturan istişarî yaklaşımı ve manevî değerlere verdiği önem ile söz konusu kazanımların birinci derecede vesilesi olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının desteklenmesini millî, vatanî ve vicdanî bir görev olarak görüyor, sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımızın da desteklerini esirgemeyeceklerini ümit ediyoruz. Özetle milletimizin beklentilerini karşılayacağına inandığımız Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı olmasını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş