Vatandaş istedi, pazar yerinde kaldı

Yeniceköy Mahallesi’nde kurulan semt pazarının eski yerine alınması konusunda gelen talepler üzerine bölgede vatandaşları dinleyen İnegöl Belediyesi, halkın isteği doğrultusunda Pazar yerinin mevcut yerinde kalmasına karar verdi.

Yayınlama: 11.09.2014
802
A+
A-

Yeniceköy Mahallesinden gelen mevcut pazaryerinin yerinin değiştirilmesi konusundaki talepler üzerine bu mahallede 205 kişi ile yüz yüze görüşen İnegöl Belediyesi ulaştığı sonuçları kamuoyu ile paylaştı.

 

ARAŞTIRMA BİR HAFTA SÜRDÜ






İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit şunları söyledi: Yeniceköy mahallemizde ikamet eden bazı vatandaşlarımız pazaryerinin eski yerine alınması konusunda bize müracaat ettiler. Bizlerde İnegöl Belediyesi olarak bu konu hakkında mahallemizde genel kanı nedir noktasında bir araştırma yaptık. Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz vasıtası ile bir anket formu oluşturduk ve hem mahallemizdeki pazaryerinin yeri hakkında hem de mahallemiz hakkında mahallenin genel beklenti ve eleştirileri konularında bilgi sahibi olalım istedik. Bu manada yaklaşık 1 hafta süre ile 205 vatandaşımız ile yüz yüze görüşmeler yaptık. Hazırladığımız anket formunu mahallemizi 3 bölgeye ayırarak gerçekleştirdik.  1. Bölge olarak adlandırdığımız yer eski Dere Mahallesi, 2.bölge olarak adlandırdığımız yer eski Orta Mahalle ve 3. Bölge olarak adlandırdığımız yer ise eski Güney Mahallesi olarak bilinen yerlerdir. Çalışmamızı 3 bölgeye ayırmamızın nedeni ise pazaryeri konusu ağırlıklı olarak bu 3 bölgemizi ilgilendirdiğinden dolayıdır.

 

GÜZEL İPUÇLARI ALDIK

151 hane, 10 Yeniceköy esnafı ve 44 pazarcı esnafı olmak üzere 205 kişi ile yapılan görüşmenin detaylarına baktığımız zaman, 111 bayan, 94 ü erkek ile yüz yüze anket yöntemi ile başarılı bir çalışma ortaya çıkmış ve bizim de Yeniceköy Mahallemiz ile ilgili alacağımız bu kararlarla ilgili güzel ipuçları vermiştir. Yapılan görüşmelerde Mevcut pazaryerinin kurulduğu bölge doğru diyen 112 kişi, yanlış olduğunu düşünen kişi sayısı ise 87 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca 6 kişi de olumlu veya olumsuz herhangi bir fikir belirtmemiştir. Detayına baktığımızda ise hanelerde yapılan görüşmelerde 83 vatandaşımız mevcut yerin isabetli olduğunu söylerken 62 vatandaşımız ise eski yerinin daha iyi olduğunu belirtmiştir. Mevcut yerinden memnun olduklarını söyleyenlerin gerekçelerine baktığımızda; eski yerde kahvelerin yoğun oluşu özellikle bayanların rahatsız olduğu konuların başında gelirken, eski yerin trafiği aksatması da önde gelen nedenler arasındadır. Yeni yerin ise daha geniş ve ferah olması tercih nedenleri arasındadır. Ayrıca özellikle pazarcı esnafı ile yaptığımız mülakatta yeni yerin daha geniş ve ferah olması avantaj olarak gösterilmiştir. Ancak pazarcı esnafının yeni yerde WC ihtiyacı da dikkat çeken bir unsur olarak karşımıza çıkmıştır. Ayrıca pazarı eski yerinde görmek isteyenlerin gerekçelerini sorduğumuzda ise yakın-uzaklık gibi gerekçe öne çıkmıştır. Ancak pazarın eski yeri ile yeni arasında 200-300 metre bir mesafede olduğunu göz önüne alırsak bu gerekçenin çok çok fazla önem arzeden bir mesafe olmadığını da değerlendirmek gerekir.

 

PAZAR YERİNDE KALACAK

Yapılan çalışmayı değerlendirdiğimizde daha önce bize ulaşan Yeniceköy Mahallesi semt pazarının yerinin eski yerine alınması konusu çoğunluğun istemediği mevcut yerinde devam etmesi kanaati ağırlık kazanmıştır. Buna ilaveten özellikle pazarcı esnafından gelen talepleri dikkate alındığında yine pazarın mevcut yerinde kalması gerektiği fakat buraya tuvalet yapılması talepleri de değerlendirilmiştir. Hızlı bir şekilde mevcut yere uygun bir alana pazarcı esnafımızdan gelen talepler dikkate alınarak tuvalet yapılacaktır.

 

ŞİKÂYETLER ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

Ayrıca yine yapılan mülakatlarda Yeniceköy Mahallesi sakinlerimizden bir dizi görüş ve öneri de alınmıştır. Bunları değerlendirdiğimizde ise Çöp Konusu, İçme Suyunun kalitesinin artırılması, Ulaşım, Sokak hayvanlarının çokluğu öncelikli şikâyetler olarak öne çıkmıştır. Yine İnegöl Belediyesinden beklentilerin de sorulduğu çalışmada mahalle sakinlerimiz; Sosyal Faaliyetlerin Arttırılması, Çocuk Parkı Sayısının Arttırılması, Yeniceköy Mahallesine Doğalgazın Getirilmesi ve Ulaşım konularında vatandaşlarımızın Belediyemizden beklentilerinin olduğu saptanmıştır. Bu istek ve şikâyetlere de bakıldığında 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından yaşanan Büyükşehir’e bağlanma hususunda kaynaklı bazı şikayetler olduğunu görmekteyiz. Örneğin çöp toplama işinde Yeniceköy Belediyesinden kalma bir ihale söz konusu idi ve mevcut sözleşme birkaç hafta önce sona erdi. Önceki haftadan itibaren Temizlik İşleri Müdürlüğümüz burayı da mevcut çöp toplama sistemimizin içine dahil ettik. Artık Tıpkı İnegöl merkez mahallelerinde uygulanan sistem burada da uygulanmaya başladı. Çöp konusu bizim de dikkatimizi çeken bir konu idi. Bu manada artık çöp konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyleyebilirim. Yine Sokak hayvanları noktasında da yakın çevrede köyle olduğu için bir sorun yaşanıyor. Ancak Veteriner İşleri Müdürlüğümüz buradaki sokak hayvanlarının toplanması ve kısırlaştırılması işleri noktasında son derece titiz. Ve şikâyetler anında değerlendiriliyor.

 

ULAŞIM KONUSU EN KISA SÜREDE BURULAŞ TARAFINDAN ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAKTIR

Ulaşım belki de Yeniceköy’e kısa vadede en büyük sorunlarından biri gibi gözüküyor. Bildiğiniz gibi şehir içi ulaşım konusu artık Büyükşehir Belediyemizin kontrol ve denetiminde. Burulaş yetkilileri ile bu konu hakkında sürekli görüşüyoruz. Hatırlarsanız 2009 yılında buna benzer bir sorun Alanyurt – Akhisar ve Huzur Mahallelerimizin de İnegöl’e mahalle olarak katılmasında da kısa bir süre yaşanmıştı. Ancak yapılan çalışmalar ve ulaşım ağının tek sistemde toplanması ile oluşturulan İNULAŞ kardeşlik projesi ile bu konu çözülmüştü. Tabi geçiş dönemlerinde bu tip sorunlar ister istemez yaşanıyor. İnanıyorum ki en kısa sürede hem Yeniceköy ’de hem de mahalle statüsü yaşanan diğer yerlerde ulaşım konusu BURULAŞ tarafından çözüme kavuşturulacaktır.

 

ALINAN ÖNLEMLERLE SU KESİNTİLERİ ÇÖZÜLDÜ

Yine Yeniceköy mahalle sakinlerimize İnegöl’den beklentileriniz nedir diye sorduğumuzda aldığımız yanıtlardan birisi de doğalgazın Yeniceköye getirilmesi cevabı aldık. Bu konuda Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın yoğun girişimleri söz konusu. İnşallah çok kısa bir süre sonra Yeniceköy’e doğalgazın gelmesiyle alakalı müjdeli haberi sayın başkanımız ilçe halkımız ile paylaşacak. İçme Suyu konusunda ise BUSKİ’nin ciddi girişimlerde olduğunu biliyoruz. Yeniceköy Mahallemizde yakın bir zamana kadar su kesintileri çok sık yaşanıyordu. Alınan tedbirler ile bu sorun da çözüldü. Bu konu yine tarafımızdan da sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Yeni kaynak arayışları bildiğimiz kadarıyla sonuçlandı. Önümüzdeki yıldan itibaren yılın 12 ayı kaynak suyunun Yenicelilere verilmesiyle ilgili hummalı bir çalışmanın da olduğunu belirtmek istiyorum



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş