Yeni meclis toplandı

Yerel seçimler sonrası ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. AK Parti ve MHP’den meclis üyesi seçilen tüm isimlerin hazır bulunduğu ilk toplantıda komisyonlara üye seçimleri yapıldı.

Yayınlama: 08.04.2014
1.003
A+
A-

Yerel seçimler sonrası %55 gibi rekor bir oyla AK Parti’nin zafere ulaşmasından sonra ilk meclis toplantısı dün gerçekleştirildi.

 

ARKADAŞLARA DA GÖREVLERİNDE ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM






Meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: “30 Mart yerel seçimleriyle birlikte oluşan meclisin ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlara da görevlerinde üstün başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. İlk defa meclis üyesi olan kardeşlerimiz var. Mahalli idareler seçim sonuçlarından sonra 5 gün içinde belediye meclisi kendiliğinden toplanır. Bizde bunun gereği olarak ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk iki yıl görev yapmak üzere meclis iki başkan vekili, iki kâtip üye, encümen üyesi, denetim komisyonu üye, ihtisas komisyonları üye, imar ve bayındırlık komisyonu plan bütçe komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, kültür sanat komisyonu olmak üzere 4 ayrı komisyonumuzun üyelerini seçeceğiz. Bursa belediyeler birliği için üç asil, iki yedek üye belirleyeceğiz. En sonunda bu dönem seçilen meclis üyelerine rozet takacağız. Bir hafta 10 güne kadar büyükşehir belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bende içinde olmak üzere Bursa’daki toplantıya katılacağız. Bu ay sonuna doğru bir meclis toplantısını gerçekleştireceğiz. O zaman gündem maddelerimiz olacak. Bu dönem iki partili meclisimiz var. 23 AK parti, 8 tane MHP meclis üyesi var” ifadelerini kullandı.

 

ENCÜMEN ÜYE SEÇİMİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Başkanvekilliklerine AK Parti’li Turgay Yel ve Ahmet Kara, kâtip üyeliklerine de Asuman Akçay Sakallı ve Adil Kansu seçilirken; yedek üye olarak da Osman Çiçek ve Irmak Akçay seçildi. Encümen üye seçiminde ise AK Parti’den Ahmet Kara, Sedat Öpçiner ve Fevzi Dülger en yüksek oyu alan isimler oldu.

 

DENETİM KOMİSYONU

Denetim Komisyonu’nda AK Parti’li Berat Ertopuz, Selahattin Külcü, Eşref Yiğit, Alper Taban ve Hakkı Baydar görev alırken; Bursa Belediye Birliği’nde asil olarak AK Parti’li Eşref Yiğit ve Irmak Akçay ile MHP’li İsmail Karaman; yedek olarak da AK Parti’li Adil Kansu ve Mürsel Avşar üye olarak görev alacak.

 

İHTİSAS KOMİSYONLARI

İhtisas komisyonların İmar ve Bayındırlık Komisyonunda AK Parti’li Turgay Yel, İhsan Alper Alaattinoğlu, Fevzi Dülger ve Osman Arslan ile MHP’den Hakan Ergül,  Plan Bütçe Komisyonu’nda AK Parti’li Sedat Öpçiner, Rafet Yavuz, Hifzullah Ayet, Süleyman Yılmaz ve MHP’li İsmail Karaman, Çevre Sağlık Komisyonu’nda AK Parti’li Serap Aytemur, Mürsel Avaşar, Osman Çiçek, Yüksel Beyhan, MHP’li İdris Hocaoğlu, Kültür Sanat Komisyonu’nda AK Parti’den Nedim Bayram, Irmak Akçay, Mehmet Yurttutan, Eşref Yiğit ve MHP’den Emin Özdemir görev aldı.

 

TARIM VE HAYVANCILIK KOMİSYONU

İlk kez kurulması teklif edilen Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na da AK Parti’den Selahattin Külcü, Yüksel Beyhan, Hıfzullah Ayte ve Rafet Yavuz ile MHP’den Enver Aybey seçildi. Seçimlerin ardından Başkan Aktaş, eski belde belediye başkanları Eşref Yiğit ve İsmail Karaman ile 4 bayan meclis üyesine rozetlerini taktı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş