İF’li öğrencilerden 80 fidan

Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğrenci Topluluğu, dün Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Hamzabey köyü mevkiinde bulunan alana 80 adet fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Yayınlama: 27.03.2014
1.135
A+
A-

80 öğrencinin katılım gösterdiği etkinlikte konuşan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, öğrencilerin sadece fidan dikimi yapmayacaklarını, dikilen fidanların da bakımını üstleneceklerini ifade etti.

 

İLERİYE DÖNÜK BU FİDANLARIN YANINA YENİLERİ DİKİLECEK






Fidan dikimiyle ilgili açıklamalarda bulunan İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat şöyle konuştu: Fakülte öğrencilerimiz yeni bir proje başlatıyorlar. Fidan dikme projesi, bir anlamda sosyal sorumluluk ifade ediyor. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından gösterilen yere fidanlarımızı diktik. Fakültemizin bir anlamda öncülük ettiği yeşillendirme alanı olacak. İleriye dönük bu fidanların yanına yenileri dikilecek. Öğrencilerimiz sadece dikip gitmeyecekler, bunu bir toplumsal sorumluluk bilinci ile devam ettirecekler. Her yıl ilave fidanlar olacak. Bunların bakımı konusunda bilgiler edinip, bakımlarını yapacaklar. Barajın da hemen yakınında olduğu için baraj su kaynaklarının beslenmesi ve korunmasına da hizmet edecek. Artık sanayi toplumunda küresel ısınmanın olduğunu gözlemliyoruz. 1986 yılında yurtdışında yüksek lisans tezini yazdığı sıralarında bazı modeller gördüğüm. Dünyanın 2025 yılında çökeceği söyleniyordu. Bu üretim ve tüketim alışkanlığı böyle devam ederse, çevrenin ve su kaynaklarının kirlenmesiyle hayatın bundan olumsuz etkileneceği söyleniyordu. Ben tezimde; insan faktörü önemlidir. Üreten, tüketen insan olarak yeri geldiğinde yöneten insan olarak devreye girdiğinde sorumluluk bilinci ile önlemler alınırsa, üretim-tüketim-yönetim süreçlerinde bu önlemler hayata geçirilirse, 2025 yılında ön görülen çökme olayının olmaması gerektiğini savunduk. O yıllarda Almanya’da asit yağmurları yağıyordu. Gerçekten Alplerdeki ormanlar sararıyor, ölüyordu. Orada da önlemler alındı. Bir müddet sonra iyileşme görüldü. Bunlar örnektir.

 

HER ÖĞRENCİYE BİR FİDAN

Fakülte olarak sadece öğrenci yetiştirmiyor, toplumun sorunlarını tespit ve onlara çözüm üretmek, çözüm yolları göstermek durumundayız. Bu o anlamda küçük bir adım olacak ve ileriye dönük olarak da bunları devam ettireceğiz. Öğrenci topluluğunun 80 üyesi var. 80 öğrenciye 80 fidan diye düşündük. Bu sürekli olarak artacak. Fidanların sayısı çoğalacak. Öğrencilerimize, bunların bakımını da öğreteceğiz. İleriye dönük olarak bir İşletme Fakültesi ormanı oluşacak. Tabelamızı da asacağız. Böylelikle öğrencilerimizin üzerinde de toplumsal bir baskı olacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş