Belgesi olmayan işçi çalıştıramayacak

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununun tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacak personelin mesleki eğitimlerine dair yönetmeliğe göre mesleki eğitim belgesi olmayan personeller tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılamayacak.

Yayınlama: 21.03.2014
2.163
A+
A-

Bu nedenle İnegöl Mobilyacılar Odası Halk Eğitim Merkezi ve Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile oda üyelerine yönelik kurs düzenlemişti. 24 Şubat-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen birinci etap kurslar sona erdi. 60 mobilyacı belgesini aldı.

 

1 NİSAN SONRASI CEZALAR GELİYOR






Düzenlenen kurs hakkında açıklamalarda bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, belgesiz çalıştırılan her personel için 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren bin 500 lira ceza yazılacağını hatırlatarak şöyle konuştu: 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununun tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacak personelin mesleki eğitimlerine dair yönetmeliğe göre firmalarımızda tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personelin mutlaka ilgili meslek için ustalık, kalfalık ve lise veya üniversite diploması olması zorunludur. Belgesiz çalıştırılan her personel için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren bin 500 TL para cezası uygulayacaktır. Oda olarak İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi ile ortak protokol imzalayarak firmalarda belgesiz çalışan personeli belgelendirmek adına çalışma başlattık. Bu doğrultuda 1. etap eğitim kurslarımız 24 Şubat ile 8 Mart arasında düzenlendi ve 10 gün saat 19.00 ile 22.00 arasında İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinde tamamlandı. Birinci etap eğitim programı sonunda 60 kişiden oluşan kursiyerlerimiz, eğitimlerini tamamlayarak belge sahibi olmaya hak kazandılar. Bu akşam eğitimlerini tamamlayan personelimize belge vermek amacı ile bir araya geldik. Duyarlı davranarak personeline eğitim alma imkânı sağlayan firmalarımızı, katılan personellerimizi tebrik ediyoruz.

 

3. ETAP 24 MART’TA BAŞLIYOR

2. etap eğitim programı tamamlandığında, yine 80 personelimiz belge sahibi olma hakkı kazanacaklardır. 3. etap ise 24 Mart 2014 tarihinde saat 19.00 da yine 80 kişinin katılımı ile başlayacaktır. Firmalarımızın ileride maddi cezalar ile karşılaşmaması için belgesi olmayan personelini mutlaka belgelendirmelerini önemle tavsiye ediyorum. 31 Aralık 2012 tarihinden önce sigortalı çalıştığını belgeleyen her çalışan, bu belgeyi almak için odamıza başvurabilir. Geniş bilgi almak isteyen firma yetkilileri odamıza başvurabilir ve çalışanlarının kayıtlarını odamıza yaptırabilir. Proje ortağımız olan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Burhanettin Özdemir ve İnegöl Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sayın Ertan Kalkanlı’ya çok değerli katkıları nedeni ile teşekkür ederim.

 

Konuşma sonrası kursiyerlere belgeleri takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş