Geleceğin kan bağışçıları

“Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” projesini geçtiğimiz yal başlatan İshakpaşa İlkokulu, bu yıl da projeyi devam ettirecek.

Yayınlama: 13.05.2016
924
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı iş birliği ile yürütülen güvenli kanın temin edilmesindeki sorunları gidererek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunması, gönüllü kan bağışçılarından güvenli kanın teminini sağlamayı amaçlayan İshakpaşa İlkokulu Müdür yardımcısı Yusuf İşgören, sınıf öğretmenleri Yeliz Dağdelen ve Cengiz Ekiz tarafından koordine edilen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” projesi kapsamında ilki 17 Aralık 2015 tarihinde İshakpaşa İlkokulu gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasının 2’ncisi bugün 10.00-18.00 saatleri arasında İshakpaşa İlkokulu’nda düzenlenecek.

 

ACİL BİR İHTİYAÇ






“Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı” projesi kapsamında veli, öğrenci ve öğretmen eğitimlerinin tamamlandığını belirten Müdür Yardımcısı Yusuf İşgören,  kimin ne zaman kana ihtiyacı olacağının hiç belli olmadığını, kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu, bu sürekli ihtiyacın gönüllü, hiçbir karşılık beklemeksizin ve düzenli kan bağışçılarından temin edilebildiğini söyledi.

 

BAĞIŞÇILARI ÖĞRENCİLER İKNA EDİYOR

İşgören, “Toplumumuzda unutulmaya yüz tutmaya başlayan yardımlaşma ve paylaşma alışkanlığını yeniden anımsatmak ve canlandırmak amacıyla öğrencilerimiz arasında ‘Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı’ projesi kapsamında ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlemekteyiz. Öğrencilerimiz yaş grubu itibari ile kan vermeleri mümkün olmadığı için onlar minik yürekleri ve tatlı dilleri ile ikna edebildikleri gönüllü kan bağışçılarını hiç tanımadıkları insanlara umut olabilmek için kan vermeye ikna etmektedirler Kan bağışında bulunacak kişiler önce uzman doktor kontrolünden geçecekler. Kan vermeye uygun olan bağışçıların kanları alınacak, kan bağışında bulunan kişilerin kanları bulaşıcı hastalıklar yönünden testlere tabi tutulacak, bir nevi küçük çapta bir Check-Up yaptırmış olacaktır. Unutmayalım ki; sağlıklı olan 18-65 yaş aralığında ve 50 kilogram üzeri herkes 3 ayda bir kan bağışında bulunabilir. Kan veren insanların kanları temizlenir, daha sağlıklı olur. ‘Kan verirsem, kışın üşür müyüm, kansız kalır mıyım?’ endişelerini bir kenara bırakarak yardımsever İnegöl halkımızı üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi kimlik belgeleri ile 13 Mayıs 2016 Cuma günü 10.00 ile 18.30 saatleri arasında İshakpaşa İlkokulu’nda kurulacak olan Kan Bağışı Merkezi’ne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş