Geri dönüşüm abidesi; İstaş Kentaş

Geri dönüşüm çalışmalarında devam eden İnegöl Belediyesi, son geri dönüşüm ile alakalı seminerini İstaş Kentaş İlköğretim Okulunda, belediye çevre mühendisleri tarafından gerçekleştirildi.

Yayınlama: 16.05.2014
1.398
A+
A-

İnegöl Belediyesi Çevre Mühendisleri Yasin Akbaba ve Serap Ağcakale’nin anlatımını üstlendiği seminere İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İstaş Kentaş İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Erdoğan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

ULUSLAR ARASI 2 TANE PROJE YÖNETİYORUZ






Semine öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren İstaş Kentaş İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Erdoğan, “İstaş Kentaş Okulu olarak çevreye duyarlı bir okuluz ve bu konuda uluslar arası 2 tane proje yönetiyoruz. Bunlardan bir tanesi 4 yıldır devam ettiğimiz Uluslar Arası EKO Okullar Projesi ki bu kapsamda yeşil bayrak almış bir okuluz. Bu yıl da yine Bursa’da 300 ilköğretim okulu arasında ve iki okul olarak devam ettirdiğimiz ESOES nesli tükenen canlılar konusunda uluslar arası yine bir projeyi yürütüyoruz. Önümüzdeki hafta da bu projenin Türkiye Çocuk Zirvesi Bursa’da yapılacak. Ve oraya katılım gösterip, en azından İnegöl’ü temsil etmiş olacağız. Bugün burada İnegöl Belediyesi’nin geri dönüşüm konusundaki çalışmalarının herhalde finalini yapacağız. İnegöl Belediyesi gerçekten geri dönüşüm konusuna ve çevre konusuna duyarlı bir belediye. Çünkü vahşi depolamadan, modern depolamaya geçmiş ender belediyelerden birisi. Yine arıtma tesisiyle Türkiye’de Önemli işler başarmış bir belediye. Geri dönüşüm konusunda da, ümit ediyorum ki son 5 yıldır İnegöl’de bir geri dönüşüm bilinci yerleşmiş durumda. Öğrencilerimiz geri dönüşüm konusunda çok duyarlı. Bütün sınıflarımız da geri dönüşüm köşelerimiz var. Geri dönüşüm konusunda daha önce elektronik atıkları toplamıştık. Bu senede yine atık yağları, kâğıtları, plastik şişeleri ve camları toplamaya devam ediyoruz. Ben son programın okulumuzda gerçekleşmesinden dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

35 OKULDA SEMİNERLER VERİLDİ

Daha sonra açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ise, “Çevre sağlığını ve gelecek nesillere sağlıklı çevre bırakmayı önemsediğimizden dolayı 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında İnegöl sınırları içerisinde bütün ilkokul 3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz seminerlerimiz bugün İstaş Kentaş İlköğretim Okulunda verilen seminer ile son bulacak. Bugüne kadar gittiğimiz 35 okulda Çevre Mühendislerimiz Serap Ağcakale ve Yasin Akbaba tarafından öğrencilerimize yönelik; Çevre bilinci, Geri dönüşüm: Faydaları, geri dönüştürülebilecek maddeler, önemi Bitkisel atık yağlar: Çevresel zararları, bertaraf:, vatandaşın ve belediyenin sorumlulukları Ve atık piller: Çevreye zararları, bertarafı, vatandaşın sorumlulukları konusunda eğitimler verildi. Bugünde yine aynı konular üzerinde durularak öğrencilerimize çevre bilincini aşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca buradan sizlerle paylaşmak istediğim bir konu daha var. Malumunuz üzere tüm sene boyunca öğrencilerimize sürekli geri dönüşüm konusunda bilgilendirme yaptığımız için bunu bir şenlikle taçlandırmak istedik ve bu kapsamda 10 Haziran’da İnegöl Çevre ve Çocuk Şenliği ile çocuklarımızı eğlendirmeyi planlıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş