Genç yeteneklerden Baştürk’e ziyaret

İnegöl Belediyesi’nin liseler arası düzenlediği ve İnegöl’deki 5 okulun katıldığı Genç Suare Tiyatro Yarışması’nda 1’ncilik kazanan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk makamında kabul ederek tebrik etti.

Yayınlama: 21.05.2014
1.071
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen kabul ziyaretinde Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, öğrencileri yarışmaya hazırlayan Mustafa Akkaynak ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

 

Ziyarette ilk olarak söz alan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım şunları söyledi: Okul olarak sağlık alanındaki çalışmalarımızın yanında yapılan tüm yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Son birkaç yılda birçok alanda başarılar kazandık. Bu yıl da öğrencimizle iki farklı yarışmada ilçemizi Bursa’da temsil ettik. 2012 ve 2014 yılı içinde Türkiye elemelerine de katılmıştık. İki kez Bursa’yı Türkiye elemelerinde temsil ettik. Son altı yıl içindeki başarılarımızda öğrencilerimize A. Metin Kürümoğlu’u rehberlik etmişti. İnegöl Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği Genç Suare Tiyatro yarışmasına da okulumuz meslek dersleri öğretmeni Mustafa Akkaynak yönetiminde hazırlandık ve ilçe birinciliğini elde ettik. Huzurlarınızda okulumuza derece kazandıran her iki öğretmenimize ve öğrencilerime teşekkür ediyorum; ayrıca bizleri makamınızda kabul ederek onore etmenizden dolayı siz Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ederim.






 

Yarışmaya hazırlık süreci ve okulun kazandığı bu başarı hakkında konuşan Mustafa Akkaynak ise şöyle konuştu: Yılmaz Erdoğan’ın yazmış olduğu “Otogargara” adlı oyunla yarışmaya katıldık. Başta okul idaremiz olmak üzere bize yaptığımız çalışmalarda hep destek olundu. Öğrencilerimizle bir aile ortamı içinde bu yarışmalara hazırlandık. Öğrencilerimizin üç gün staja çıkmalarına rağmen ve sabah 08:30 akşam 17:30’a kadar ve öğlen aralarından fedakarlık yaparak bu başarı ortaya konuldu. Çok mutluyuz. Bizi kabul ederek onurlandıran Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk Bey’e çok teşekkür ederim.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin gösterdikleri bu başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları dile getirdi: Geçtiğimiz ay Okul müdürü Mustafa Beyi ve Edebiyat öğretmeni A.Metin Kürümoğlu ve dereceye giren öğrencilerimizi SPK kompozisyon yarışmasında elde ettikleri başarıdan dolayı makamımda kabul etmiştim. İnegöl’ü temsil ederek Bursa’da üç derece almanız ve Türkiye elemelerinde hem ilçemizi hem de ilimizi temsil etmeniz bizi çok sevindirmiş hatta gururlandırmıştır. İnegöl Belediyesinin düzenlediği tiyatro yarışmasında da birincilik ödülü almanız ayrıca beni çok mutlu etti. Bu da gösteriyor ki çalışınca, gayret gösterince ve hedefe kilitlenince başarı arkadan geliyor. Bu nedenle eğitimcilerimiz, öğrencilerimiz umutsuz olmamalı, gayret göstermelidir. Mutlaka çalışmalarının karşılığını alacaklardır. Sağlık meslek lisesi İnegöl’ün göz bebeğidir. Özellikle sağlık alanında göstermiş olduğu başarılar, her yıl istihdama yönelik katkıları bilinmekte ve takdir edilmektedir. Kültürel faaliyetlerde de bu güzel okuldan bu sonuçların çıkması bizi çok sevindirmiştir. Kutluyorum. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda da başarılarınızın devamını dilerim. Bursa’nın on yedi ilçesi içinde İnegöl olarak hep ön plana çıkıyoruz. Diyebilirim ki yapılan faaliyetlerin yüzde ellisi İnegöl’den yüzde ellisi diğer Onatlı ilçeden çıkmaktadır. Bu anlamda İnegöl’ün İl bazında önemi büyüktür. Bu duygularla Okulunuzun gayretli öğretmenlerine Onları Kompozisyon dalında yarışmalara hazırlayan öğretmenleri A. Metin Kürümoğlu’na ve tiyatro yarışmasına hazırlayan Mustafa Akkaynak’a, genç tiyatrocu kardeşlerime, okul müdürü Mustafa Yıldırım ve tüm okul personeline bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.

Ziyaretin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, öğrencileri Ulu Önder Atatürk’ün “Nutuk” adlı eseriyle ödüllendirdi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş