GELECEĞİN TASARIM TRENDLERİ

MODEF’in davetlisi olarak İnegöl’e gelen dünyada ünlü tasarımcı Emmanuel Ruffo,“Geleceğin Tasarım Trendleri” konulu seminer gerçekleştirdi.

Yayınlama: 10.11.2016
2.151
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, tasarımcılar ile mobilyacılar katılım gösterdi.

 

TASARIM KÜLTÜRÜNÜ AKADEMİK DÜZEYE ÇIKARMAK DURUMUNDAYIZ






Seminerinaçış konuşmasını yapan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Tasarımın başkenti olan ve Türkiye’de mobilya tasarımının fikir lideri olan İnegöl, tasarım kültürünü akademik düzeye çıkarmak durumunda. Bununla alakalı biz İMOS olarak Atölye İnegöl’ü kurmuştuk. Tasarım fikrinin daha geniş tabana yayılması içinde fuar zamanı bu tür etkinlikler planladık. Milano Domus Akademi Ürün Tasarımı Mastır Programı Başkanı, dünyada ünlü tasarımcı EmmanuelRuffoda bizi kırmadı ve İtalya’dan geldi. Bugün burada bizimle deneyimlerini paylaşacak. Biz İnegöl’de tasarımı bugüne kadar belki esinlenerek yaptık ama artık Türk mobilyası ve İnegöl mobilyası kimliğini oluşturmak istiyoruz. Bir marka haline getirmek istiyoruz. Tasarım çizgisiyle İnegöl mobilyasını farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

İŞLEVSELLİK ÇOK ÖNEMLİ

‘Tasarım nedir?’, ‘Mobilya da yeni tasarım çizgisi nasıl?’, ‘Avrupa’da yeni trendler nedir?’ konularında bilgiler veren Milano Domus Akademi Ürün Tasarımı Mastır Programı Başkanı, dünyada ünlü tasarımcı EmmanuelRuffo, tasarımda işlevselliğin önemli olduğunu belirterek, “Tasarımcı olduğunuz zaman ve hangi alanda çalışmaya karar verirseniz verin mobilya veya mimarı olsun bir şeyi satmak istiyorsanız, çok karmaşık olmaması gerekiyor. Mesela bilgi günümüzde çok karmaşık oluyor. Facebook gibi sosyal iletişim araçları, son derece karmaşık bilgiyi kullanıcıya son derece sade ve kullanımı kolay bir şekilde sunuyor. Günümüz dünyasında da aslında aynı şekilde tasarımcı olarak bunu yapmanız gerekiyor. Dünyada ki bilgiyi bu şekilde aktarabilmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş