Umut Evleri için kiralık ev aranıyor

Yenice Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü İnegöl’de 2 adet Umut Evi açmayı planlıyor. Umut Ev’leri için kiralık evler aranıyor.

Yayınlama: 09.04.2014
1.386
A+
A-

İnegöl Yenice Kasabasında 2009 yılında açılan ve Türkiye’de ilk proje olan Zihinsel Engelli 12-18 yaş grubu 66 çocuk devlet koruması altında bakım görüyor. Kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilen, sosyalleşmeleri mümkün olan bu çocukları ev ortamına alarak Yenice Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı ek ünite olarak İnegöl’de 1 adet Umut Evi bulunuyor. 

 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yenice Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şentürk Ağırbaş, “İnegöl’de 2 tane daha Umut Evi açmayı düşünüyoruz. Ancak kiralık ev bulmakta zorlanıyoruz. Kiralayacağımız evin kira ve stopaj bedelini her ayın belirlenen günlerinde devlet ödemektedir. Bina teslim alındığı gibi evden çıkılacağı zaman teslim edilmek üzere sözleşme yapılmaktadır.  İlçemizde 1 Umut Evimiz bulunmaktadır. Bu sayıyı 2 Umut Evi daha açarak 3’e çıkartmak istiyoruz. Hedefimiz devletin bu kutsal projesini tabana yaymaktır. Bir yaşlımızın sitesindeki bir çocuğumuzun başını okşayarak iletişim kurması ve onunla mutlu olmasıdır. Engelliler topluma emanettir. Bu emanete duyarlı olursak o toplum felaketlere karşı sigortalı sayılır” dedi.






 

Türkiye’de 50’nin üzerinde Umut Evi bulunduğunu söyleyen Ağırbaş, “İnegöl’ümüze 2 Umut Evi daha kazandırmak istiyoruz. İnegöllü vatandaşlarımızın bu çağrımıza ve talebimize duyarlı olacaklarını düşünüyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş