11 bülbül daha

Sani Konukoğlu caminde düzenlenen Yaz Kur’an Kurs’larında Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 11 öğrenci için dün hatim programı düzenlendi.

Yayınlama: 22.08.2014
859
A+
A-

Sani Konukoğlu caminde düzenlenen programa, İlçe Müftü Vekili, İlçe Vaizi İsmail Yıldırım ile kalabalık cemaat katıldı.

 

KURSLARDA TOPLAM 60 ÖĞRENCİ HATİM ETTİ






Programda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sani Konukoğlu Cami İmam Hatibi İhsan Güvenç şunları söyledi: Yaz Kuran Kursları 22 Ağustos 2014 Cuma günü itibariyle son bulacak. Bizlerde iki ay içerisinde bu öğrencimizi çalıştırdık. Kuran’a geçtiler ve Kuran-ı Kerim’i hatim ettiler. Öncelikle bu çocuklarımıza emeği geçen anne ve babalarına teşekkür ediyoruz. Rabbim bu kardeşlerimizin sayısını artırsın. Abdulvasi Duran hocamızda ‘Kuran’ın Fazileti ve Öğrencilerin Nasıl Davranması Gerektiği’ konusunda bizlere bilgi verdiler. Öğrencilerimiz ilahi okuyacaklar, namaz surelerini okuyacaklar. Tekbirler getirecekler. Yaz Kuran Kursumuz 23 Haziran’da başladı. Yaz Kuran Kursumuza toplam 260 öğrenci katıldı ve 60 öğrenci hatim etti. Benim eğittiğim 20 öğrenci arasından ise 11 öğrencimiz hatim etti. Bugün onların hatim programlarını yapıyoruz.

 

NASIL İBADET EDECEKLERİNİ ÖĞRENDİLER

İlçe Müftü Vekili İsmail Yıldırım ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Camilerimizde, Kuran Kurslarımızda yavrularımıza tatil süresince hocalarımız Kuran öğretmeye gayret gösterdiler. Cemaatimizde çocuklarını yoğun bir şekilde camilerimize, Kuran Kurslarımıza gönderdiler. Allah’a şükürler olsun bütün kurslarımızda, camilerimizde yavrularımız yaz boyunca Kuran eğitimine devam ettiler. Kuran okumasını öğrendiler, dini bilgileri öğrendiler, Allah-ü Teala’yı doğru tanımayı, ona doğru bir şekilde iman etmeyi, nasıl ibadet edeceklerini öğrendiler. Namaz, oruç, hac, zekât, ferdi vazifeler, anne babaya saygı, topluma karşı görevler nelerdir gibi konuları güzel bir şekilde öğrendiler. Bugün de hatim cemiyetini bu camiye devam eden bazı yavrularımızın dualarını hep birlikte yapıyoruz. ‘Sizin hayırlınız Kuran öğrenen ve öğretenlerinizdir’ demişti Rasulüllah. İnşallah hepimiz bu müjdeyi hak ederiz. Kuran okuyunuz, çünkü Kuran mahşerde ehline, Kuran okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir. Ve herkesin mahşerdeki derecesi hayattayken Kuran’a verdiği değer ölçüsünde olacaktır diyor.

 

ŞÜKÜRLER OLSUN

Şükürler olsun ki, yavrularımız Kuran okumayı öğrendiler. Ama iş bitmedi. Hayatımızın sonuna kadar bu çocukları velileri teşvik edecekler. Her akşam ‘Yavrum sen Kuran okumasını öğrendin. Hadi gel sen oku da, ben dinleyeyim’ diyecek anneleri ve babaları. ‘Siz ilmihali, namazın nasıl kılınacağını öğrendiniz. Hadi evladım aç ilmihal kitabını oradan bize bir şeyler anlat. Oku, hep beraber dinleyelim. Feyzimiz artsın, dini bilgilerimiz pekişsin’ diyecekler. Böyle olursa işe yarar, yoksa okudular çok güzel ama takip etmezseniz unutur giderler. Dini bilgiler son derece önemlidir. Ama bu bilgilerin yaşanması, hayatta uygulanması, pratiğe dönüşmesi, takip edilmesi daha önemlidir. İnşallah sizler bu yavrularımızın öğrendiği bilgileri hayat boyu ciddi bir şekilde uygulamalarına yardımcı olursunuz, takipçisi olursunuz. Hem bu yavrularımız hidayet üzere ayaklarını sağlam basarak devam ederler, güzel de örnek olurlar. Hem de sizler çocukları iyi yetiştirmiş olarak, iyi bir Müslüman olarak, devamını sağlamış olarak mükâfatınızı alırsınız. Böylece hem yavrularımız huzur bulur hem de toplumumuz huzur bulur.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş