Çayyaka’nın gençleri Çanakkale’yi unutmadı

Çayyaka köyünde gençlerin oluşturduğu ve kısa bir süre önce resmen faaliyete başlayan Çayyaka Köyü Gençlik Derneği, ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yılı nedeni ile önceki akşam köyün düğün salonunda program düzenlendi.

Yayınlama: 20.03.2014
1.635
A+
A-

Köy gençlerinin uzun uğraşları sonucu hazırlanan programa; İnegöl Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, Orman Kooperatifi Birlik Başkanı İlhami Dursun, Manavlar Derneği Bakanı Seydi Oktay, Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Cafer Atan, Sarıpınar, Akıncılar ve Çavuşköy gençleri Modifiye İnegöl grubu ve bazı köy muhtarları ile Çayyaka köyü halkı katıldı.

 

HAKLI GURURUNU VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ






Programın açılış konuşmasını yapan Çayyaka Köyü Gençlik Derneği Başkanı Hasan Türer, Çanakkale zaferi hakkında konuşarak; “Tarihi şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin şahadetle imtihan olduğu Çanakkale Deniz Zaferinin 99’uncu yıl dönümünü idrak etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale, dönemin en önemli güçlerine karşı bir parça toprak bile vermemek için Türk’ün kanı ile canı ile savaştığı bir dünyadır, bir namus simgesidir. Bu nedenle Çanakkale bizim için bir bölgenin adından öte her bir karış toprağına dağ gibi yiğitlerin uzandığı, dünyanın en büyük şehitliğidir” dedi.

 

Konuşmanın ardından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra program Çanakkale Zaferine ilişkin çeşitli etkinlikler ve konuşmalarla devam etti.

 

Programa katılan Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, köyde bulunan 4 aileye bayrak hediye etti.

 

Ayrıca köyün gençleri, Çayyaka’da bulunan 2 şehitlik mezarlığında da çevre düzenlemesi yapıp şehit mezarlarını çiçeklerle süslediler.

 

Gençlerin bu duyarlığı başta köy halkı olmak üzere program için köye gelip şehitlikleri gezen protokolün de beğenisini topladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş