İnegöllü mantar avcılar, Bilecik’te resmen hazine buldu

Yayınlama: 03.06.2024
218
A+
A-

İnegöl’de mantar toplama hobisi olan bir grup vatandaş, mantar toplamak için gittikleri Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde adeta hazine buldu. Çeşit çeşit mantarların bir arada olduğunu ilk defa gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Doğa ve mantar tutkunları olan bir grup İnegöllü vatandaş, Bilecik’in Pazaryeri ilçesine düzenledikleri gezi sırasında büyük bir mantar bolluğuyla karşılaştılar. Bölgedeki ormanlık alanda yoğun mantar bulunması, ekibi şaşkına çevirdi ve büyük bir sevinç yaşattı.

Mantar toplama gezisine katılan İlyas Şahin, yaptığı açıklamada, “Pazaryeri’ne daha önce de mantar toplamaya gelmiştik ama bu kadar yoğun ve çeşitli mantar bulacağımızı tahmin etmemiştik. Gerçekten hazine değerinde bir keşif oldu. Bölgede çeşitli türlerde ve oldukça kaliteli mantarlar bulduk” dedi.






Toplanan mantarlar arasında değerli türlerin bulunması vatandaşları mutlu etti. Doğa mantarcılığı konusunda uzman olan ekip, topladıkları mantarların besin değerini ve ekonomik potansiyelini değerlendirmek üzere örnekleri incelediklerini belirtti.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yapılan bu keşif, doğa mantarcılığına olan ilgiyi artırdı ve bölgedeki mantar çeşitliliğinin önemini bir kez daha ortaya koydu. İnegöllü mantar toplayıcıları, bu tür keşiflerin hem doğaya olan sevgiyi artıracağını hem de yerel ekonomiye katkı sağlayacağını ifade etti.

Geziden dönen İnegöllüler, topladıkları mantarları inceleme ve sınıflandırma işlemlerine başladı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş