iNEGöL’DE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA HAiN SALDIRI

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasının ardından önce 112 ekiplerine, ardından basın mensupları ve hastane çalışanlarına saldıran şahıs gözaltına alındı.

Yayınlama: 23.03.2020
1.287
A+
A-

Edinilen bilgilere göre Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı kırsal Kıran mahallesi yolu üzerinde meydana gelen kazada alkollü sürücünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç uçuruma yuvarlandı; 7 kişi yaralandı. Kazadan hafif yaralı kurtulan sürücü Serdar Basri Şahin(23), olay yerinde 112 Acil Servis Ambulansında görevli Coşkun Ç.(37) ve olayı görüntüleyen basın mensubu Kadir İnci’ye saldırdı. Hastanede tedavisi devam eden şahıs daha sonra tomografi görevlisine saldırarak darp etti. Olayın ardından gözaltına alınan şahıs  emniyet ve jandarmada ki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Genel Sağlık İş Sendikası İnegöl İlçe Başkanı Erman Açıkgöz,  “Dünya sağlık örgütü tarafından pandemi olarak tanımlanan Covid-19 corona virüs salgını Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemiz de hayatı derinden etkilemekte toplum sağlığı için ciddi risk oluşturmaktadır. Devletimiz bu pandemi ile mücadele kapsamında tedbirler almakta, alınan tedbirlerle salgının daha fazla yayılmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır.  Bizler sağlık emekçileri olarak ülkemizi tehdit eden bu salgına karşı en ön cephede mücadele ederek halkımızın sağlığını korumak için gerekirse insanüstü gayretle tüm mesleki bilgi ve tecrübemizle halkımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunmak üzere 24 saat görevimizin başındayız. Herkese evinde kal çağrısı yapıldığı bu günlerde. Bizlerle birlikte sizlere bu haberleri ulaştırmak, toplumun gerçek bilgiyi doğru bilgiyi almasını sağlamak için gece gündüz hastane bahçesinde görev yapan basın emekçisi muhabir arkadaşlarında sağlığı risk altında olmasın rağmen onlarda kutsal saydığımız mesleklerini icra etmeye devam etmektedirler. Ne yazık dün İnegöl Devlet Hastanesinde yaşanan iki mefhum saldırı bizleri görevimizi yaparken sadece virüs salgının da değil korunmaya çalıştığımız vatandaşlardan korunmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Elinde balta satır gibi aletleri alan kendini bilmezin Hastanemizde İç İşleri Bakanlığının genelgeleri gereği görevini yapan güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı yaralamaya belki de öldürmeye kast etmiştir. Daha bu olayın şoku atlatılmadan acil kapısında bizlerin haber alma hakkı için mücadele eden emek veren bir muhabir arkadaşımız yine kendini bilmez biri tarafından saldırıya uğramış darp girişiminde bulunulmuştur. Artık yeter. Sağlık bakanımızın başlattığı ve Cumhurbaşkanımız da destek vererek her akşam saat 21.00 de tüm balkonları doldurarak sağlık çalışanlarını alkışlayan halkımıza minnettarız. Onlar için mücadele ederken ne yorgunlara düşeceğiz nede yılgınlığa. Halkımızın sağlığı korumak için mesleki bilgi ve tecrübemizle bu salgına nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa, gerekirse hastanelerden çıkmadan görev yapacağımızdan hiç kimse şüphe  duymamalıdır. Ancak artık yeter. Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte artık şiddet son bulmalı şiddeti gerçekleştirenler değil yetenekler bile en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bizler sağlık emekçileri olarak can kurtarırken bir yandan şiddet korkusu yasamak istemiyorum. Bir kez daha artık son olması dileğiyle salik çalışanlarına ve basın emekçilerine yapılan şiddeti kınıyorum. Bu mefhum saldırılar artık son bulmalı. Ülkemiz de bu salgınla mücadelede herkes elinden geleni yapmalıdır. Halkımız evlerinde kalarak bizler hastanelerde hastalarımızla ilgilenerek basın emekçilerine halkımızı doğru bilgilendirip yapılması gerekenleri vatandaşa anlatarak bu salgınla mücadelede hizmet edecektir” ifadelerini kullandı.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş