İnegöllü çiftçiler Kara Leke’ye dikkat!

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, Erken Uyarı Sistemi’nden gelen verilere göre bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde Kara Leke hastalığının etkin olacağını, bu nedenle çiftçilerin gerekli tedbirleri alması konusunda uyarılarda bulundu.

Yayınlama: 17.04.2018
656
A+
A-

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, meyvelerde görülen kara leke hastalığına karşı İnegöllü çiftçileri uyardı.

 

ERKEN UYARI SİSTEMİ VERİLERİ KARA LEKEYİ BİLDİRDİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İbrahim Ekren, “Şuan dönemsel itibari ile Kara Leke’nin görülmez zamanı. Bizlerde Erken Uyarı Sistemi’nden gelen mesajla çiftçilerimizi uyarıyoruz.  Çiftçilerimize bu konu ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz.  Çiftçilerimiz de buy yarıları dikkate alarak gerekli çalışmayı yapıyorlar” dedi.

 

İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLER TEDBİR ALMALI

“Bu değişken bir hastalık türü” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ekren, “Bununla ilgili koruyucu ilaçlama yapılmaması sonrası ürünlere kara leke bulaşması söz konusu oluyor. Onun için bütün çiftçilerimiz hava şartlarının durumuna göre ilaçlama işlemini gerçekleştiriyorlar. Özellikle bölgemizde bu hastalığın görüldüğü için ve erken uyarı sisteminin de uyarısı ile bizler de çiftçilerimizi bu konuda uyarıyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş