DiN GöREVLiLERi TOPLANTIDA BULUŞTU

İnegöl Müftülüğü Ekim Ayı Mutad Toplantısı, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in başkanlığında geçtiğimiz Perşembe günü Sani Konukoğlu Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Yayınlama: 23.10.2017
722
A+
A-

 

Toplantıya İlçe Vaizi Dr. Ömer Faruk Atan, Şube Müdürü Necdet Akakuş, Şef Salih Bayındır, Murakıp İbrahim Özbudak, Muhasip Süleyman Eren ve din görevlileri katıldılar.

 






Gündem konuları Şef Salih Bayındır tarafından anlatıldı.  2018 yılı Umre kayıtlarının başladığını duyurdu. Bu konuda tüm görevlilerden duyarlı olunması ve cemaate bu konuda gereken duyuruların yapılmasını istendi.

 

Toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bir devlet kurumudur. Yaptığı tüm işleri devlet ciddiyetine ve onuruna yakışır bir şekilde yapar. Umre hizmetinde de bu durum böyledir. Başkanlığımız umre fiyatlarını belirlerken en ince ayrıntısına kadar hesaplar yapmaktadır. Umrecilerimiz güzel hizmet almaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Sağlık hizmetleri, servis hizmetleri, otel hizmetleri, kahvaltı, kumanya ve akşam yemek hizmetleri, irşat ve din hizmetleri olmak üzere hepsi mükemmel bir şekilde yapılmaktadır.  Bu konuda cemaatimizi bilgilendirelim. Bu konuda tüm görevlilerimizde gayret bekliyorum”

 

“Her Perşembe günü saat 14.00-15.00 arası erkek görevlilerimizle, 15.00-16.00 arasında bayan görevlilerimizle 10 kişilik gruplar halinde, ‘Dertlerimizi paylaşıyor üzüntülerimizi azaltıyoruz, mutluluklarımızı paylaşıyor sevinçlerimizi artırıyoruz’ sloganı ve projesiyle toplantılar yapıyor ve görevlilerimizle dertleşiyor ve sohbet ediyoruz. Kendi camilerinde vaaz eden görevlilerimizin Perşembe günü ilçe vaizlerimizin gözetiminde vaaz konularını gözden geçirme ve değerlendir toplantısı ve kursuna katılmalarını istiyorum. Vaazlarımızı ayet ve hadisler ışığında hazırlayalım. Gereksiz konulara girmeyelim. Ümmeti Muhammed perişan, Ümmeti ayağa kaldıracak birlik ve beraberliği sağlayacak tevhidi anlatalım. Hafızlığını yenileyen, görevi başında hafızlığını tamamlayan ve merkezi sistemden ikindi namazında önce mukabele okuyan hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum”

 

“Okuyan gençlik projesini faaliyete geçirmek istiyoruz. Yakın zamanda KAGEM  Kadın ve Gençlik merkezi oluşturacağız. Bu konuda yer temin etmeye çalışıyoruz.   ilçemizde cami ve kuran kursu inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. 16 tane inşaatı devam eden camimiz var. Ben göreve geldiğimden bu güne kadar 50’ye yakın Kuran kursu açtık. 10 tane 4-6 yaş grubu Kuran kursu sınıfı açtık. Bu nedenle Cuma günleri camilerinizde yardım talep ederken cemaatinizi bu konuda bilgilendiriniz. Bu hizmetleri anlatınız. Kış dönemi tefsir derslerimizi bu haftadan itibaren başlatıyoruz. Gruplar bu çalışmalarını her hafta farklı bir yerde devam ettirsinler” dedi.

 

Toplantıda İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve İlçe Vaizi Dr. Ömer Faruk Atan tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarında yeni basılan  ‘Kendi dilinden FETÖ örgütlü bir din istismar’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Her görevlinin mutlaka alıp okuması ve vatandaşların da alıp okumasının tavsiye edilmesi istendi.

 

Vaiz Dr Ömer Atan kitap ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bu kitap 3-4 Ağustos 2016 tarihinde ’15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi’ başlıklı tek gündem maddesiyle toplanan Din Şûrası çalışmaları neticesinde hazırlanmıştır. Kitap altı ana bölümden oluşmaktadır” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş