Bembeyaz Gençlik yaz kursunu bitirdi

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, yaz kursunu bitirdi. 80 Öğrencisi ile İnegöl’de birçok kulübün üzerinde nüfus sağlayan Bembeyaz İzcilik Gençlik Ve Spor Kulübü, yaz sezonunun bitiminin ardından veda gecesi düzenledi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 24.07.2014
881
A+
A-

Yaz döneminde öğrencilerine birçok alanda yardımcı olan Bembeyaz İzcilik Gençlik Ve Spor Kulübü, yaz sezonunu tamamladı.

 

ÇOCUKLARIMIZIN AHLAKİ OLARAK GELİŞİMLERİNE DE YARDIMCI OLDU






Konu ile ilgili veda gecesinde konuşan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul, “Bembeyaz izcilik gençlik ve spor kulübü bir yaz okulunu daha güzel bir veda programı ile bitirdi. Yaz okulunda 90 öğrenciye eğitim veren % 100 başarı ile yaz okulunu tamamlayan Bembeyaz izcilik kulübü, 6 haftalık yaz okulu süresince çocuklara kuranı kerim, ibadet, itikad, fıkıh ve siyer-i Nebi dersleri verdi. Bembeyaz İzcilik Gençlik Ve Spor Kulübü bu derslerin yanında ise karakter eğitimi dersi çerçevesinde çocuklarımızın ahlaki olarak gelişimlerine de yardımcı oldu” dedi.

 

ÜRETKENLİĞİ ORTAYA ÇIKARTMAYA ÇALIŞTIK

Çocukların üretkenliğini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Baykul, “6 haftalık süre zarfında sosyal faaliyet olarak halı saha turnuvaları, basketbol müsabakaları, langırt turnuvaları, piknik ve yüzme gibi faaliyetlerde bulunduk. Bunların yanı sıra ‘her gün ayrı bir eğlence‘ adı altında çocuklarımız ile beraber kulübümüzde öğrencilerimizin hazırladıkları kısa tiyatro oyunlarını, arkadaşlarının ve hocalarının huzurunda sergilemelerini sağlandı. Çocuklarımızın hem gerçek özgüven sahibi olmalarına katkıda bulunduk hem topluluk karşısında nasıl davranmaları gerektiğini öğrettik hem de kendi iç dünyalarında ki üretkenliği ortaya çıkartmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

 

AKILLI TELEFONLARA ESİR DÜŞTÜKLERİ BİR DÖNEMDE YAŞIYORUZ

Teknolojinin ocuklar üzerinde olumsuz tepkilere neden olduğunu ifade eden Baykul, “Yaz okulumuz süresince belirli günlerde bilinçlendirme dersleri de yaparak oynadıkları bilgisayar oyunları, sanal dünya yalnızlığı ve izledikleri çizgi filmlerin kendi üzerlerinde ki etkilerinin farkına varmalarını sağladık. İletişim çağı denilen ama aslında gelecek olan neslin kimse ile iletişim kurmadıkları bilgisayar ve akıllı telefonlara esir düştükleri bir dönemde yaşıyoruz. Bizler Bembeyaz izcilik gençlik ve spor kulübü olarak yarının büyüklerinin gerçek insanlar ile nasıl iletişim kurmaları gerektiğini ve oturup nezaket çerçevesi içerisinde konuşularak her türlü sorunun üstesinden gelinebileceğini öğretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MUTLU YARINLARA UMUT DOLU BAKIYORUZ

Son olarak Şaban Baykul şu ifadeleri kullandı: Yaptığımız izcilik kampları ile de çocuklarımızın ailelerinden biraz uzak kalarak ellerin de ki imkânların ne kadar değerli olduğunu ve kolay kazanılmadığını göstererek bilinçli bir nesil inşa ediyoruz. Bembeyaz bir gençlik ile mutlu yarınlara umut dolu bakıyoruz.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş