‘Çocuğumuzu anlayabiliyor muyuz?’

İnegöl Rehber-Der ve Hayrat Vakfı İnegöl Şubesi, ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyerek sürmekte olan Osmanlıca kurslarına ve 14 Kasım Cuma akşamı ailelere yönelik olarak verilecek olan ‘Çocuğumuzu anlayabiliyor muyuz?’ konulu konferansa tüm vatandaşları davet ettiler.

Yayınlama: 13.11.2014
899
A+
A-

İnegöl Rehber-Der ve Hayrat Vakfı İnegöl Şubesi temsilcileri, dün Sedef Pastanesi’nde ortaklaşa olarak bir basın toplantısı düzenlediler.

 

PROBLEM ANNE VE BABALARDA






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Rehber-Der Başkanı Metin Tahirler, “Rehber Eğitim ve Kültür Derneği eğitim çalışmaları çerçevesinde bu hafta yine bir hocamızı, bir uzmanımızı İnegöl’de ağırlıyoruz. 14 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’da Pedagoji Derneği Başkanı Uzman Pedagog Mehmet Teber hocamızı konferansa davet ettik. Kendileri İnegöl’deki anne-babalara ‘Çocuğumuzu anlayabiliyor muyuz?’ adlı bir konferans sunacak. Rehber Eğitim ve Kültür Derneği olarak gerçekten biz çocuk eğitimindeki sıkıntıları, sorunları yakinen üyelerimizden işittiğimizden bu konulara hususen yakınlık gösteriyoruz. Zira yakın zamanda İnegöl’ümüze aile terapisti davet etmiştik. O aile terapistimizin çok orijinal, farklı bir ifadesi vardı; ‘Yüzlerce aileye hizmet verdim fakat 1 tane problemli çocuk görmedim’ dedi. Problem ve sıkıntı kesinlikle anne ve babalarda. Biz de bu bilinçle İnegöl’de bu noktaya parmak basmak vesilesi ile böyle bir konferansı uygun gördük. Gerçekten anne-babalar olarak bizlerin ciddi eğitime ihtiyacımız var. Zira şöyle bir mesele var; derler ki çocuk büyüdüğünde sorumluluk verelim ya da Hz. Peygamber (A.S.) gibi sorumluluk verelim de çocuğumuz büyüsün. Biz burada anne-babalar aslında bu olayı karıştırıyoruz. Zira Peygamber Efendimiz (A.S.) 9 yaşındayken kocaman bir koyun sürüsünü gütmüş, en zor yarlardan, hendeklerden atlatmış, kurda kuşa yem etmemiş. 9 yaşındayken idarecilik, yöneticilik noktasında mesafe kat etmiş. Bizler çocuklarımıza ne kadar sorumluluk veriyoruz, çocuklarımızın büyümesi için onlara ne kadar sorumluluk yüklüyoruz, bunların eğitimini almak, öğrenmek noktasında bir çaba, bir gayret sarf etmemiz gerekiyor. İnegöl’deki kardeşlerimizi, hemşerilerimizi Cuma akşamı saat 20.00’da olan programımıza davet ediyoruz. Programımızın yeri Sani Konukoğlu Konferans Salonu’dur. Buradan tüm İnegöllü kardeşlerimize, hemşerilerimize programımızı duyurmuş bulunmaktayız” dedi.

 

5 YILLIK PROTOKOL YAPILDI

Hayrat Vakfı olarak daha önce yapmış oldukları 3 yıllık yapmış Osmanlıca eğitim protokolünü tekrar yenilediklerini belirterek konuşmasına başlayan Hayrat Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Sabrihan Alemdar ise, “Şuanda 5 yıllık yeni bir protokol yaptık. Bu 5 yıllık yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde bütün Halk Eğitim Merkezlerinde Osmanlıca kursları tertip ediyoruz. Sadece Halk Eğitim Merkezlerinde değil aynı zamanda bizim kendimize ait olan Rehber Eğitim ve Kültür Derneği’nde de yine Halk Eğitim kurslarımıza devam ediyoruz. Bu noktada halkımızın bu kurslardan haberdar olmasını ve bu kurslara kayıt yaptırarak bizi kültürümüze, geçmişimize, mazimize bağlayacak olan bu kurslardan istifade etmesini canı gönülden istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

200 BİN KİŞİYE OSMANLICA ÖĞRETTİK

Osmanlıca bizim milli kültürümüzün temelini oluşturuyor. Yani bugün Osmanlıca yazılmış olan eserlerde bizler için lazım olan, bizler için elzem olan bütün kültürel bilgiler, malumatlar, istifadeler kayıtlı. Fakat bu malumatlar, bilgiler Osmanlıca yazılmış. Yani bir Osmanlı Devleti, 600 sene cihana hükmetmiş, 600 sene cihana hükmederken orada edinmiş olduğu tecrübeleri, bilgileri, malumatı ve her şeyi bize bir miras olarak bırakmış. Devlet nasıl idare edilir, insanlar nasıl idare edilir, toplum nasıl idare edilir ve başarılı bir idare sistemi de ortaya koymuşlar fakat bu bırakmış olduğu mirası Osmanlıca olarak bırakmışlar. İşte maalesef bizler o birikimi, ecdadımızın bize miras olarak bırakmış olduğu birikimi anlamak, okumak noktasında ve onlardan istifade etmek noktasında ciddi bir engel ile karşılaşıyoruz. O engel de; Osmanlıca bilmiyoruz. O eserlerden, o kültür mirasından istifade etmiyoruz. Bu noktada Hayrat Vakfı olarak bizler inşallah özellikle ecdadımızın bırakmış olduğu o ciddi kültür mirasından istifade edebilmek için yapmış olduğumuz kurslarla bugüne kadar 200 bin kişiye Osmanlıca öğrettik. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha fazla insanımıza Osmanlıca öğretim bu eserlerden, bu kültür mirasında istifade etmesini sağlamaya çalışacağız. Bu hususta gayretliyiz ve bu hususta şuana kadar 3 bin kadar gönüllü arkadaşımız hiçbir ücret almadan bu vazifeyi omuzlarına aldılar ve başarı ile o vazifeyi ifa ettiler. İnşallah bundan sonraki süreçte de sadece Halk Eğitim Merkezlerinde değil belki okullarda, kendi yerlerimizde de bu eğitim faaliyetini bütün Türkiye olarak, ciddi bir vazife kabul ederek yerine getireceğiz” diye konuştu.

 

2 AYDA OSMANLICA OKUYABİLİRSİNİZ

Malum Osmanlı Devleti 7 asır cihana hükmetmiştir. Biz Osmanlı’nın torunlarıyız ve Osmanlı’nın torunları olmakla birlikte Osmanlı bize ciddi manada bir külliyat bırakmıştır. Bizim Osmanlıcayı öğrenmemiz, onların bırakmış olduğu o kültüre sahip çıkmakla birlikte aslında bizim onlara karşı bir borcumuzdur. Yani ecdad ne yazmış, ne anlatmış, ne ifade etmiş bunu bilmek, bunu öğrenmek, bunu okumak, bundan haberdar olmak bizlerin onlara karşı bir borcudur. Hayrat Vakfı bu manada ciddi bir gayret içerisine girmiş, o borcu ifa noktasında yerine getirmek manasında inşallah böyle güzel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalara sizlerin desteğinizden dolayı sizlere de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hepinizi kurslarımıza bekliyoruz. Şuan kayıt süremiz başladı. Çok uzun bir süreç almaz. Ciddi bir şekilde 2 ay kadar kurslarımıza devam eden bir kardeşimiz gayet rahat bir şekilde Osmanlıcayı okuyabilir bir seviyeye gelebilir. Bunlar kur şeklindedir. 1. kur, 2. kur, 3. kur ve 4. kur tarzında yapmış olduğumuz kurlarla Osmanlıcayı öğretiyoruz. Eğer 1. kura devam eden, ciddi manada çalışan bir kardeşimiz 1. kurun nihayetinde Osmanlıcayı okuyabilir bir seviyeye geliyor. Kolay, zor değil. Kolay olan, zor olmayan ve çok manaları içinde barındıran bu kurslara hepinizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş