Pakdil’in ilk mezunları

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen coşkulu törenle ilk mezunlarını verdi.

Yayınlama: 31.05.2016
2.420
A+
A-

İmam Hatip Lisesi’nin çok amaçlı salonunda düzenlenen programa, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa Duran, Cumhuriyet savcısı Yıldıray Çınar, Belediye meclis üyesi Ahmet Kara, Okul Aile Birliği Başkanı Özgür Yıldırım, İHMED Başkanı Ahmet Taştan, okul müdürleri, veliler ile öğrenciler katıldı.

 

“İMAM HATİPLİ OLMAK; DAVA ADAMI VE DERT SAHİBİ OLMAKTIR”






Öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan okul müdürü Mehmet Katırcı, “Eğitim öğretime yeni açılan okulumuzun ilk yılsonu ve mezuniyet programına hoş geldiniz. Sayın konuklarımız bu yıl aynı zamanda İmam Hatip Ortaokullarının ilk mezun verdiği yıldır. Bu mutluluğu ve gururu bizlere yaşatan yüce Rabbime sonsuz hamd-ü senalar, aynı zamanda buna sebep olanlardan Rabbim razı ve hoşnut olsun. Bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Mezun olan öğrencilerime hayat boyu başarılar dilerken unutmamaları gereken şu hususları da hatırlatmak istiyorum. Sevgili gençler; İmam Hatipli olmak; Kur’an ve Sünnet çizgisinden sapmamaktır. İmam Hatipli olmak; dava adamı olmaktır ve dert sahibi olmaktır. Yeryüzündeki tüm kötülükleri kendine dert edinip adalet yeryüzüne hâkim oluncaya dek mücadele etmektir. İmam Hatipli olmak; sorumluluk sahibi olmaktır. Dünyadaki tüm Müslümanlardan, tüm insanlardan kendini sorumlu hissetmektir. İmam Hatipli olmak; zalimin karşısında dimdik ayakta durmaktır. Mazlumun hakkını alıncaya; yeryüzündeki tüm zalimler ıslah oluncaya kadar mücadele etmektir. İmam Hatipli olmak; aranan adam olmaktır. Bu işi kim yapar dendiğinde üstadın değimiyle ben varım diyebilmek ve bir görev verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmektir. İmam Hatipli olmak; inandığı gibi yaşamaktır. İmam Hatipli olmak; modaya değil Hakk’a uymadır. İmam Hatipli olmak; biri ecdadına saldırdığında Akif’in deyimiyle boğmaktır, boğamasa da hiç olmazsa yanından koymaktır. İmam Hatipli olmak; çağın gerekleri ne ise en iyi şekilde kendini yetiştirmektir. İmam Hatipli olmak; Hz. Meryem gibi, Hz. Yusuf gibi iffet ve edep timsali olmaktır. Züleyha’lar kapıyı kapatınca ‘Ben Allah’tan korkarım’ diyebilmektir. Ve mert olmaktır İmam Hatipli olmak. Hem de düşmanının bile saygı duyacağı kadar” dedi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

Konuşmanın ardından bir yıl boyunca yapılan etkinlikler ve okulun tanıtımı slayt eşliğinde izlendi. Öğrenciler daha sonra ‘40 Yaşındasın’ şiirini okudu. 40 Hadis-i Şerif slayt gösteriminin ardından ilahi korosu sahne aldı. Güzel ahlak slaydı sonrası Bilal-i Habeşi’nin Medine yolculuğu tiyatro oyunuyla anlatıldı. Duygulu anların yaşadığı tiyatro oyununda ezan okuyan Bilal Nuri Başkurt ayakta alkışlandı.

 

FİNAL MEZUNİYET ANDIYLA YAPILDI

Mezun olan öğrencilerin sunumunun ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mustafa Duran, Cumhuriyet savcısı Yıldıray Çınar, Belediye meclis üyesi Ahmet Kara ve Okul Aile Birliği Başkanı Özgür Yıldırım belge takdimini yaparken, mezuniyet andı ile program sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş