En büyük miras güzel ahlak ve iyi eğitim

İlim Yayma Cemiyeti Yusuf Şahin Kız Öğrenci Yurdu yaz akademisi veda programı gerçekleştirildi. Programda açıklamalarda bulunan İlim Yayama Cemiyeti Yusuf Şahin Kız Öğrenci Yurdu Müdüresi Gülşen Koçak, “Sürekli çocuğunuzu savunmayın ve yaptıkları hataları başkalarına yüklemeyin. Unutmayın anne ve babaların çocuklarına bırakacakları en büyük miras; güzel ahlak ve iyi bir eğitimdir” dedi.

Yayınlama: 01.09.2014
845
A+
A-

Yaz akademisi veda programına İlim Yayama Cemiyeti Yusuf Şahin Kız Öğrenci Yurdu eğitmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Veda programında öğrenciler ilahi ve şiir dinletilerinde bulundu.

 

TERSİNİ SÖYLEMEK BİLE İSTEMİYORUM






Açılış konuşmasını gerçekleştiren İlim Yayama Cemiyeti Yusuf Şahin Kız Öğrenci Yurdu Müdüresi Gülşen Koçak, “Sevgili öğrenciler, Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedeflere ulaşmada sizleri yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlığınız gösterecek. Önünüze belki bir sürü engeller çıkacak. Bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak, başarılı, mutlu ve özlemini yaşadığınız güzel bir yaşam süreceksiniz. Tersini söylemek bile istemiyorum” dedi.

 

BAZEN YAVRULARIMIZDAN BİZLER BİR ŞEYLER ÖĞRENDİK

Yaz akademisindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Koçak, “7 haftalık eğitim programımızda Kur-an, tecvit, ilmihal, siyer, İslam Tarihi ve ezber gibi konularda çocuklarımıza ders verdik. Sosyal anlamda kızlarımızı yüzmeye, tekne turuna ve at binmeye götürdük. Ahlaki sorumluluklarını yerine getirmek için inşallah haftaya huzur evine de bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Kısa sürede eğitimci arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiği kadar çocuklarımıza faydalı olmaya çalıştık. Bazen yavrularımızdan bizler bir şeyler öğrendik” şeklinde konuştu.

 

O’NU OKUYUN VE HAYATINIZA GEÇİRİN

Öğrencilere yönelik konuşmasında Kuran okumalarını ve kendi hayatlarında uygulamalarını isteyen Koçak, “Sizlere Kur-an’ı kerim hediye ediyoruz. Allah’ın kitabına sarılın. O’nu okuyun ve hayatınıza geçirin. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Öğrendiklerinizi bilmeyenlere öğretmeye çalışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin çünkü güvesizlik başarılı olmanızı engelleyebilir” ifadelerini kullandı.

 

EN BÜYÜK MİRAS; GÜZEL AHLAK VE İYİ BİR EĞİTİMDİR

Koçak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: Öğrencilere öğüt vermeyin, örnek olun. Kardeşleriyle veya başkalarıyla kıyaslamayın. Allah herkesi birbirinden özel ve farklı yaratmıştır. Parmak izlerimiz, retina tabakalarımız bile bir değil. Çocuğunuzun başarılarını değil gayretlerini konuşun. Evde aldığınız kararlarda çocuğunuzun fikrini alın ve söz hakkı verin. Eşyalarını ve en önemlisi sevgisini paylaşmayı öğretin. Onlara ne kadar çok imkân veya ne kadar çok para verirseniz, sevmiş olmazsınız. Yeteri kadar para ve kaldırabilecekleri sorumluluklar vermelisiniz. Arkadaşlarını takip edin. Bunu yaparken, kötü olan arkadaşlarını eleştirmek yerine, kötü arkadaşların nelere yol açabileceğinden bahsedin. Sürekli çocuğunuzu savunmayın ve yaptıkları hataları başkalarına yüklemeyin. Unutmayın anne ve babaların çocuklarına bırakacakları en büyük miras; güzel ahlak ve iyi bir eğitimdir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş