Engelli yaşamlara, anlamlı ziyaret

Günlük hayatta engelli bireylerin sıkıntılarını anlamak ve paylaşmak için Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri, günlük hayatta engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları daha iyi anlamak amacıyla, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Yayınlama: 16.04.2014
986
A+
A-

Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri, günlük hayatta engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları daha iyi anlamak amacıyla, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

 

Ziyarette öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları ve annelerinin yaptıkları pastaları beraberinde getirerek Uygulama Okulu öğrencilerine tek tek kendi elleriyle ikram ettiler. Kısa bir süre içerisinde birbirleriyle kaynaşan öğrencilerin mutlulukları dikkat çekti. Bunun yanı sıra öğrenciler, uygulama merkezi okul öğrencilerinin bahçede sergisini açtıkları, kendi el emeği göz nuru ile yaptıkları el işlerini de inceleyip beğeni ile hatıra olarak aldıktan sonra, öğrencilerin okuluna girerek sınıflarını, sınıf öğretmenlerinin anlatımıyla tek tek gezdiler ve burada öğretmenlere de sorular sorarak bilgi aldılar.






 

HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Hacı Kemal Liseleri Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Herkes bir engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimize hem moral motivasyon olarak, hem de onların topluma daha sağlıklı bir şekilde adapte olmaları için böyle ziyaretler çok önemli. Bu tür organizasyonlara duyarsız kalınmaması gerekiyor.

 

ENGELLER SEVGİYE ŞEFKATE ASLA ENGEL DEĞİLDİR

Okulun rehber öğretmeni Yasin Şenel ise “Uzattığımız ellerimizi sımsıkıca tutan, bizlere sürekli gülücükler dağıtan o sempatik ev sahipleri, bizlere yürekten sıcacık tebessümlerini hiç esirgemediler ve bizleri en iyi şekilde ağırladır. Zihinsel ya da fiziksel engeller sevgiye şefkate asla engel değildir. Engeller kafadadır engelleri kaldırıp bizleri orada yalnız bırakmayan arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş