Başyardımcılık normu olumsuz etkiliyor

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Norm Kadro Yönetmeliği’nde düzenlemeye giden müdür başyardımcısı normu kapsamında neredeyse hiçbir okulda müdür başyardımcısı kalmadığını ve okulların sağlıklı şekilde yürütülebilmesinin zorlaştığını belirtti.

Yayınlama: 29.01.2015
756
A+
A-

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, 18.06.2014 tarihi ve 29034 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Norm Kadro Yönetmeliği’nde yer alan müdür başyardımcılığı normu husus ile ilgili açıklamalarda bulundu

 

NEREDEYSE HİÇBİR OKULDA KALMADI






Müdür başyardımcılığı normunun tekrar düzenlenmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “18.06.2014 tarih ve 29034 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Norm Kadro Yönetmeliği’nde en çok dikkat çeken hususlardan birisi müdür başyardımcısı normunda yapılan değişikliklerdir. Bakanlığın yaptığı yeni düzenleme ile müdür başyardımcısı normu; önceki yönetmelikte müdür yardımcısı sayısı üç ve daha fazla olan kurumlara verilmişken, yeni yönetmelikte müdür yardımcısı sayısı altı olan kurumlara verilmiştir. Bu değişiklik neticesinde müdür başyardımcısı normu neredeyse hiçbir okulda kalmamıştır. Müdür başyardımcısı normlarının kaldırılmasıyla birlikte, müdür yardımcılarına özellikle olumlu okul ikliminin oluşması, okul-veli işbirliği, öğrencilerin özel durumlarının tespiti, takibi ve paylaşımı konusunda yeni görevler verilmiştir. Müdür yardımcılarımızın 6 saat derse girme zorunluluğu ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanan ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na ilişkin görevlerine ilave olarak yeni görevlerin verilmesi okullarımızda yönetim, eğitim ve öğretime gerekli zamanın ayrılamamasına neden olmaktadır. Müdür yardımcıları sadece okula ait genel idari işleri yetiştirebilmekte, diğer konulara yeterli enerji ve zamanı ayıramamaktadırlar” dedi.

 

OKULLARIN SAĞLIKLI ŞEKİLDE YÜRÜTÜLEBİLMESİ ZORLAŞTI

Özellikle müdür yardımcısı normunun bazı eğitim kurumları için düşürüldüğü göz önüne alındığında, okulların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesinin zorlaştığını aktaran Aktaş, “Ayrıca müdür başyardımcılığı kadroları, tüm yönetim işlerini yapması nedeniyle adayların okul müdürlüğüne hazırlanabileceği en uygun kadrolardır. Tüm bu gerçekler ve gerekçelerle, özellikle ortaöğretim kurumlarında müdür başyardımcısı normunun tekrar değerlendirilerek ortaöğretim kurumları ve ortaokullar yönünden müdür yardımcısı normu hesabında 500 olarak esas alınan öğrenci sayısının, bu okullardaki ders yükü, öğretmen sayısı ve açılan ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ dikkate alınarak hesaplanmasının yararlı olacağı düşünülmektedir. Bakanlığımızın eğitim kalitesini artırmak için yaptığı yeniliklerin amacına ulaşması ve işleyişin sağlıklı olarak yürütülmesi için müdür başyardımcısı normunda düzenleme yapması hayati öneme haizdir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş