İnegöl’ün tozunu yutmandan mezuniyet yok

Bursa Teknik Üniversitesi’nde açılan Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği lisans bölümlerinde eğitim görecek olan öğrencilerin İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) üyesi işletmelerde çalışarak oryantasyon eğitimlerini yapacaklarını açıklandı.

Yayınlama: 22.07.2015
991
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinde lisans programlarının açıldığını belirtti.

 

İMOS VE İTSO ÜYESİ İŞLETMELERDE ORYANTASYON YAPACAKLAR






Prof. Kurt,  bu yıl öğrenci alacak olan BTÜ Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin, Türkiye’deki mevcut diğer ilgili bölümlerden farklı olarak 7+1 Mühendislik Oryantasyonu uygulaması modeline sahip müfredatı ile öncü olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemiz Orman Endüstri Mühendisliği eğitiminde ilk defa Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından uygulanacak olan 7+1 işyeri uygulaması ile lisans öğrencileri 1 yarıyıllık dönemde  ‘Mühendislik Oryantasyonu’  olarak adlandırılan ders kapsamında İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) üyesi işletmelerde çalışacak ve böylece Orman Endüstri Mühendisliği öğrencileri piyasanın şartlarını mezun olmadan öğreneceklerdir. Yapılan protokoller ile 16 haftalık Mühendislik Oryantasyonu süresince öğrencilerin SSK primleri BTÜ tarafından ödenecektir.”

 

Sözlerine devam eden Prof. Kurt, fakültede lisans eğitiminin yanı sıra 4’ü disiplinler arası olmak üzere 6 adet yüksek lisans ve 1 adet doktora programının olduğunu şuanda 32  öğrencinin lisansüstü eğitimine devam ettiğini, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinde iyi yetişmiş, genç, enerjik, disiplinler arası çalışmalara istekli, alanındaki yeniliklere ve gelişmelere açık öğretim üyesi kadrosu ile yaklaşık 3.000.000 TL’lik yatırımla kurulan gelişmiş araştırma laboratuvarlarında ulusal ve uluslararası düzeyde projeler (AB, TUBİTAK, vb.) yürütüldüğünü belirtti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş