“Amacımız Kuran neslini inşa etmektir”

Ribat Eğitim Vakfı’nın şubesi olarak İnegöl’de hizmet vermeye devam eden Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nin (AHİD), yeni binası için temel atma töreni düzenlendi. Törende açıklamalarda bulunan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, “Amacımız Kuran neslini inşa etmektir” dedi.

Yayınlama: 10.10.2014
888
A+
A-

Düzenlenen törene İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve Adil Kansu, Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Büyük, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MALİYETİ 700 BİN






1500 m2 alana sahip olan ve 305 m2 inşaat alanı üzerine yapılan yeni bina, 60 kreş öğrencisi ve 120 normal öğrenci olmak üzere toplamda 180 öğrenci ve ailelere hizmet verecek. Binanın yapım maliyeti ise 700 bin TL olduğu bildirildi.

 

GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİNCE VATANDAŞLARA HİZMET ETMEYE ÇALIŞAN BİR DERNEĞİMİZ

Temel atma töreninde ilk olarak açıklamalarda bulunan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, “Davetimize icabet edip bu hayırlı işin başlangıç gününde teşrif ettiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bütün hizmetlerimizi bereketlendirsin. Ben burada yapılan binamızdaki hizmetlerle ilgili bilgi vermek istiyorum. Aile Hayatı İyileştirme Derneği, Abdullah Büyük hocamızın 2006 yılında ve akabinde ki 3 yıl boyunca İnegöl’e gece gündüz, yağmur çamur demeden 3 yıl boyunca konferanslarıyla tohumunu atmış olduğu bir dernek. Ve 2007 yılından beri İnegöl halkına aile eğitimi, çocukların gençlerin sohbetleri ile karınca kararınca, gücümüzün yettiğince vatandaşlara hizmet etmeye çalışan bir derneğimiz.  Zaten hepinizin malumudur, İnegöl’e mal oldu Elhamdülillah” dedi.

 

HİZMETLERİMİZ ARTIK KENDİ BİNAMIZA SIĞMIYOR

Kiralık olarak hizmet verilen binaya sığmadıklarını ifade eden Köseoğlu, “Şimdi bu hizmetlerimiz artık kendi binamıza sığmıyor. Çünkü şu andaki kira alan binamızda, her gün gündüz kreş olarak, akşam öğrenci sohbetleri ve Cuma akşamları Aile mektepleri ve aile dersleri ile hakikaten bazen yer bulamıyoruz ki sohbet yapalım. Rabbim nasip etti. Belediye başkanımızın desteği ile arsa tahsisinden sonra ara vermeden kendi binamızın yapımı için çalışmalarımıza başladık. Rabbim bu günü nasip etti. İnşallah dualarınız ve desteklerinizle de bu bina çabuk biter” şeklinde konuştu.

 

KREŞ DE OLACAK

Binanın yapım aşamasından sonra yapacağı hizmetlerden bahseden Köseoğlu, “Bu binanın bir bölümü çocuklarımız için kreş olarak kullanılacak. 60 tane talebe Kuran-ı Kerim, temel dini bilgiler, karakter eğitimi ve adab-ı muaşeret dersleri alacak. Malumunuz insan hayatının şekillenmesi 16 yaş gurubundadır. İşte biz bu temeli atıp, çocuklarımızın manevi temellerini atmak için bir bölümünü kreş olarak kullanacağız. Binamız 5 katlı olacak ve 120 öğrencimiz aynı anda eğitim görebilecek. Bu bina aynı zamanda ailelere de hizmet vermeye devam edecek. Amacımız Kuran-ı içinde taşıyan, ruhun ve hücrelerine sindirmiş, Kuran’ın hamallığını yapıp insanlara tebliğ edecek ve bu yolda başına gelenlere tahammül edecek Kuran neslini inşa etmektir” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

KARINCA KARARINCA ÇALIŞMALAR YAPMIŞ BİR DERNEĞİMİZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, AHİD’in karınca kararınca güzel çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Öncelikle temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Ayrıca şehir dışından gelen ağabeylerimize, arkadaşlarımıza da hoş geldiniz diyorum. İnegöl hızla büyüyor. İnegöl hızla gelişiyor. İnegöl’ün ticareti de, İnegöl’ün nüfusu da, İnegöl’ün sosyal hayatı da canlanıyor. Ama bu gidişatla beraber sıkıntılarda ortaya çıkıyor. Takdir edersiniz ki, şehirlerin büyümesine ve gelişmesine paralel olarak, sıkıntıların ortaya çıkması da çok doğal. Cebinizi bir şekilde doldurabilirsiniz ama yüreğinizi doldurmak o kadar kolay değil. Bular gerçekten parayla yapılacak şeyler değil. Bu tip mekânların şehirlere teşekkül edilmesi ve sadece binaların yapılmakla kalmayıp içlerinin de dolu dolu kullanılması ve hayata geçirilmesi gerekiyor. İnegöl’de bu anlamda hareket eden çok güzel derneklerimiz var. Aile Hayatını İyileştirme Derneği de kurulduğu günden bu yana özellikle evlilik ve aile müessesi ile alakalı gerçekten karınca kararınca çalışmalar yapmış bir derneğimiz” dedi.

 

BU GİBİ İŞLEVLERİ OLAN MEKÂNLARA DESTEK VERMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR

Aktaş, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: Bu proje sadece aile hayatını iyileştirme projesi değil, bu proje İnegöl’ün projesi. İnegöl’e faydalı olacak bir proje. Aileler ve çocuklar buradan zihinleri ve gönülleri doldurma ile alakalı çok ciddi istifa edecekler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu gibi işlevleri olan mekânlara destek vermek bizim görevimizdir.

 

BİZDEN SONRAKİ NESLE TESLİM ETMEKLE MÜKELLEFİZ

Programa katılan herkese teşekkür ederek söz alan Abdullah Büyük ise, “Bir Müslüman olarak bu ülkenin üzerimizde çok hakkı vardır. Sokaklarının, caddelerinin, parklarının, okullarının, camilerinin, dergâhlarının her birinin üzerimizde hakkı vardır. Herkesin bu hakların karşılığını bir bedel olarak ödemesi gerekir. Bizden önceki ecdadımızın bizlere emanet etmiş olduğu bu mübarek toprakları, bu güzel ülkeyi biz teslim aldık ve bizden sonraki nesle teslim etmekle mükellefiz. Bu bir bedel ödemektir. Kıyamet kopuncaya kadar bu böyle devam edecektir. Biz de RİBAT Eğitim Vakfı olarak gücümüz nispetinde ülkemize, İslam âlemine hizmet etmek için yaklaşık 44 tane hizmet kurumu oluşturduk. Bugün temelini atacağımız Huzurlu Aile ve Gençlik Merkezimiz ile inşallah 45’incisi olacaktır. 44 tane kurmuş olduğumuz, halkımızın hizmetine sunmuş olduğumuz kurumlarımızı devreye koyarken 3K formülümüz vardı. 3K formülünü hem ülkemiz için hem de ülkemiz dışındaki İslam âleminde özellikle de Sudan’da başlatmış olduk. 3K formülü toplumun karnını, kalbini ve kafasını besle projesidir. Nereye giderseniz gidin ister Kars’ın bir köyüne, ister İzmir’in Seferihisar’ına gidin bu 3K formülünü her anda, her alanda, her zamanda, her mekânda yapma imkânı bulursunuz. İnsanın temel ihtiyaçlarını gidermediği zaman yeryüzünde fesat çıkacağını, anarşik eylemler oluşacağını beyan eden de Allah’tır. Enfal Suresi’nde ve Şuara Suresi’nde haksızlık üzerine duran Kuran’ı Kerim, haksızlığın neticesinin terör ve anarşi olduğunu açıklamıştır” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş