32 Konut satışa çıkıyor

İnegöl Belediye Başkanlığı, kendi mülkiyetindeki 32 konutu satmak üzere ihale düzenliyor. 2. Etap TOKİ Konutlarındaki 32 konut için 2 milyon 600 bin lira tahmini bedel ve 78 bin lira geçici teminat tayin edildi.

Yayınlama: 13.10.2014
895
A+
A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, “Yeni İnegöl Projemizin hayat bulmasının heyecanını yaşıyoruz. Yeni İnegöl’ü 100-120 bin nüfusa göre planladık. En az 50 yıl sonrasını dikkate alarak projemizi hayata geçirdik. Yeni İnegöl’de ilk adımı; İnegöl TOKİ konutları ile atmıştık. 2. etaptaki 32 dairemizin de satışının yapılmasıyla Yeni İnegöl’de hayat daha da hareketlenmiş olacak” dedi.

 

TOKİ BİR HAYALDİ






Geçmişte TOKİ’nin İnegöl için hayal olduğunu belirten Günaydın, “2009 yılında TOKİ’nin ilk etabını tamamladık. İlk etapta bilindiği gibi 644 konut ve bir adet camii vardı. Bunların tamamı satıldı ve TOKİ’de hayat tüm canlılığı ile başladı. 2. etapta bulunan bin 244 konutla birlikte 32 derslikli bir okul ve aile hekimliği merkezini de bölgeye kazandırdık. İkinci etapta da dairelerin çoğu satıldı” şeklinde konuştu.

 

AÇIK ARTTIRMA USULÜ İLE SATILACAK

2. etabın, 1. etaba göre inşaat kalitesi anlamında çok daha iyi standartlarda ve özel bir mimariyle hazırlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Günaydın, “Belediyemiz mülkiyetindeki her biri 120 metrekare olan 32 adet konutun ayrı ayrı olmak üzere, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesince, “Açık Arttırma Usulü” ihale yöntemiyle tek tek satışı yapılacaktır” diye konuştu.

 

İLK ADIM İHALE DÖKÜMANI

İhale katılım şartlarıyla ilgili bilgiler veren Günaydın, ilgililerin T.C. Kimlik Numarasını ihtiva eden “Nüfus Cüzdanı”, “Sürücü Belgesi” veya “Pasaport” suretlerini ibraz edip, geçici teminat bedelini yatırmış olmak şartıyla ihale dokümanı almalarının zorunlu olduğunu belirtti.

 

İSTENİLEN BELGELER ZAMANINDA TESLİM EDİLMELİ

İhaleye katılmak isteyenlerin 14.10.2014 tarihi, saat 14.00’a kadar İhaleyle ilgili istenen belgeleri dosya haline getirerek, Belediye Ek Hizmet Binası, Emlak İstimlak Müdürlüğü Harita Servisine teslim etmeleri gerektiğini hatırlatan Günaydın, “Posta ile yapılacak teklifler, ihaleyle ilgili istenen belgelerden oluşturulacak dosya ile birlikte 14.10.2014 tarihi, Salı günü saat 14.00’a kadar İnegöl Belediye Başkanlığının Sinanbey Mahallesi Nuri Doğrul Caddesi numara 1 adresine, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerde teklif edilen değer ihaleye iştirak edenin son teklifi olarak değerlendirilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

BELİRLENEN FİYATLAR PEŞİN ÖDEME İÇİN GEÇERLİ

Başkan Yardımcısı Günaydın, belirtilen fiyatların peşin ödemeler için geçerli olduğunu ve banka kredilerine de uygun olduğunu ayrıca aktardı.

 

İSHAKPAŞA DÜKKÂNLARINDAN 2 TANESİ DE İHALEYE ÇIKIYOR

TOKİ konutlarıyla birlikte İshakpaşa dükkânlarından da 2 adet dükkânın satışının gerçekleştirileceğini vurgulayan Günaydın, İhalenin 14 Ekim Salı günü saat 14.00’de Osmaniye Mah. Dere Sok. No:2/A Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceğini bildirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş