Aktaş’tan İŞKUR Müdürüne iade-i ziyaret

Kısa bir süre önce göreve başlayan ve geçtiğimiz günlerde kendisine tanışma ziyaretinde bulunan İşkur müdürü Ahmet Baştürk’e iade-i ziyaret gerçekleştiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İşkur’un yerinin yetersiz kaldığını ve bu konuda yapılabilecekler noktasında Baştürk’le istişarelerde bulunduklarını belirtti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 25.12.2014
873
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni görevine başlayan İşkur Müdürü Ahmet Baştürk’e iade-i ziyarette bulundu.

 

İADE-İ ZİYARETE GELDİK






Ziyarette konuşan başkan Aktaş; “İşkur müdürümüz kısa bir süre önce göreve başladı ve bize genel bir bilgilendirmeyle alakalı ziyarete gelmişti, bizlerde bugün hem kendisini iade-i ziyarete geldik hem de personel arkadaşlarımıza selam verdik” dedi.

 

İNEGÖL’DE İŞSİZLİK EKSİ DİYE SÖYLENENE GELEN BİR ŞEY VAR

İş ve işçi bulma kurumlarının gelişmiş ülkelerde çok ciddi fonksiyonları olduğunu belirten Aktaş; “Türkiye’de son yıllarda bu manada bu fonksiyonelliğin arttığını görüyoruz. İnegöl, iş hayatının yoğun olduğu bir şehir. İnegöl’de işsizlik eksi diye söylenene gelen bir şey var, bu gerçekten öyle fakat bunun yanında iş arayan başka bir grupta söz konusu buda mesleksizlikten, belki biraz eğitimle alakalı sıkıntılardan, belki biraz alınmış olan sertifikalar yahut branşlaşılmış konularla alakalı sıkıntılar söz konusu. Bu manada düz lise bitirmiş olması veya herhangi mesleki kariyerinin olmamasının da iş bulma noktasında sıkıntıları var. Tabi nihayetin de iş ve iş bulma kurumunun şehirde ihtiyaçla, arzla talebi buluşturan en önemli kuruluş. İş ve işçi bulma kurumunun da bu manada önemli bir fonksiyonu üstlendiğini biliyorum” şeklinde konuştu.

 

YERLE ALAKALI BİR YETERSİZLİKTE SÖZ KONUSU

Aktaş konuşmasının devamında; “Müdür bey ve tüm çalışanlara başarılar ve kolaylıklar diliyorum.  Müdürümüzün yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını ümit ediyorum. Tabi biz bu arada istişarede edeceğiz. Muhakkak bütün kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçları, aksaklıkları, sıkıntılarında olduğu gibi İşkur kurumumuz şu an yerini daha önce bizim tahsis ettiğimiz ve Bursa Esnaf Odaları (BESOB ) Birliği tarafından yaptırılan binada ikamet ediyor. Lakin yerle alakalı bir yetersizlikte söz konusu. Kurumda 20’den fazla personel var. Bu konuda neler yapabiliriz noktasında müdür beyle istişare yapabiliriz. Ben kendisine görevinin hayırlı uğurlu olması temennisiyle bütün arkadaşlara kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

KURUMLARIMIZIN PERFORMANSININ DAHA DA YÜKSELMESİNE SEBEP OLACAKTIR

Sözlerine ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan İşkur Müdürü Ahmet Baştürk ise; “Öncelikle Sayın Belediye Başkanımızın bizleri ziyaret etmiş olması, nazik bir şekilde bizlere ilgi göstermiş olması bizi çok mutlu ediyor. Bütün kurumlar açısından da bu ilgi ve alakanın olmuş olması tabii ki kurumlarımızın performansının daha da yükselmesine sebep olacaktır. Çalışanlarımız açısından da ilçe yöneticilerinin kendilerine ilgi göstermiş olması onları mutlu ediyor. Sayın Başkanımıza bu manada müteşekkirim” dedi.

 

Konuşmasında İşkur’un öneminden bahseden Baştürk; “İşkur İnegöl’de önemli bir hizmeti icra ediyor şu anda, İnegöl’de işsizlik oranı Türkiye ortalamasının çok çok altında, gerçekten İnegöl’deki iş dünyası iş alanlarının çokluğu, çeşitliliği İnegöl’de yaşayan insanların bu konuda sıkıntı yaşamasını engelliyor. Bu konuda da tabi ki İnegöl’deki yöneticilerin katkısı son derece büyük. Biz işsizliğin, iş gücü piyasasının tespiti ve istihdamla alakalı danışmanlık hizmetleri yürütüyoruz. Bu hizmetlerimiz İşkur tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. İnegöl halkı da bize ilgi gösteriyor bu konuda İnegöl’de bir bilinç de var. İnegöl’de çalışan herkes İŞKUR’u sıklıkla ziyaret ediyor” dedi.

 

MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ OLUYOR

Mesleki Eğitim Çalışmalarından bahseden Baştürk, “Bizim mesleki eğitim çalışmalarımız oluyor. Okullarda ve halk eğitim merkezi vasıtasıyla meslek edindirme kursları yürütüyoruz. Ayrıca gerçekten istihdamı gerekli olan engelli vatandaşlarımızla da ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuda bize yerel yöneticilerin katkısı son derece büyük kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı da, desteklerinden dolayı da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş İşkur Müdürü Ahmet Baştürk’e çiçek takdiminde bulundu



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş