Aktaş’tan vatandaşa vergi uyarısı

Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada çevre temizlik vergisi-ilan reklâm vergisi 2. taksitlerinin son ödeme tarihinin 1 Aralık olduğunu belirterek, vergi yükümlülerinin ödemelerini zamanında yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yayınlama: 06.11.2014
904
A+
A-

Düzenlediği basın açıklaması ile söz konusu vergilerin 2. taksitlerinin son ödeme tarihinin 1 Aralık olduğunu hatırlatan Aktaş, vergi borçlarının zamanında ödenmemesi durumunda yasal işlem başlatılacağını söyledi.

 

HER TÜRLÜ ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ






İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin dört bir yanında çalışmalarımıza devam ettiklerini belirten Aktaş, “Belediye hizmetlerinin aksamadan yerine getirilmesi için ödeme mükellefiyetleri olan vatandaşlarımızın yükümlülüklerini, zamanında tam ve eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir. Belediyemizin önemli gelir kaynaklarından olan emlak vergisi-çevre temizlik vergisi-ilan reklâm vergisi 2. taksitlerinin ödeme süresi 1 Aralık 2014 tarihi Pazartesi günü mesai bitiminde sona ermektedir. Vatandaşlarımıza ay sonu gelmeden ve sıkışıklığa maruz kalmadan vergilerini ödemelerini tavsiye ediyorum. Belediyemize ödemelerde kredi kartı kolaylığı sağlandığı gibi anlaşmalı bankalar nezdinde de taksit imkânı sağlanmaktadır. Mükellefler borçlarını belediyemiz web portalı üzerinden öğrenebilecekleri gibi, ödemelerini de güvenli bir şekilde “t-belediyecilik” hizmet ağımızdaki 0 224 715 40 00 telefon hattı üzerinden de yapabileceklerdir. Süresi içerisinde ödeme yapmayanlar hakkında 6183 sayılı amme alacakları tahsili usulü hakkında kanun çerçevesince yasal işlem yapılacağı bilinmelidir” dedi.

 

BAZI BORÇLAR YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Bazı alacakların yeniden yapılandırılacağını söyleyen Aktaş, “01 Aralık 2014 tarihi Pazartesi günü mesai bitimine kadar, 30 Nisan 2014 tarihinden önce kesinleşmiş ve 11 Eylül 2014 tarihi itibari ile ödenmemiş olan belediyemiz alacaklarından emlak vergisi ile çevre temizlik vergisinin 6552 sayılı (iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun çerçevesince yapılandırılması borçlu mükelleflerin müracaatlarıyla mümkün olabilecektir. Geçmişe ait borcu bulunan mükelleflerin yasanın tanıdığı 6-9-12-18 taksitle (ikişer aylık eşit dilimler halinde ) borçlarını yapılandırarak ödeme kolaylığından faydalanmaları lehlerine olacaktır. Bu vesile ile bu konuyu da vatandaşlarımıza hatırlatmak istiyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi vergi ödemelerinde gerekli hassasiyetin aynen devam ettirileceğinden eminiz. Bu konuda ödeme mükellefiyetini zamanında ve eksiksiz yerine getirenlere de teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş