Borçlar 1 yıl ertelendi

2014 yılı Mayıs ve Haziran ayları içerisinde İnegöl’de yaşanan afetler nedeniyle üreticinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçları 1 yıl ertelendi.

Yayınlama: 28.08.2014
983
A+
A-

878 ÇİFTÇİNİN BORÇLARI ERTELENDİ

Afetler sonucu ürününün yüzde 30 ve üzerinde kayıp yaşayan 75 mahalleden 878 üreticinin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçları 1 yıl ertelendi.

BORÇLARININ ERTELENMESİ KONUSUNDA KARAR ÇIKTI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Müdür Mahmut Doğru, “Bilindiği üzere bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında ilçemizde sel baskını, dolu, don ve aşırı yağıştan mütevellit bir afet söz konusuydu. Biz de burada Sayın Kaymakamımızın direktifleri ile Ortaköy Mahallesi’nde Ziraat Odası Başkanımız ve diğer ilgililer ile beraber bilgilendirme toplantısı yapmıştık. 2014 yılı itibari ile son şeklini aldı. Şuanda İnegöl’ümüzde dolu, don, kırağı ve kuraklıktan mütevellit toplam ürünlerinin yüzde 30 ve üzerinde zarar gören üreticilerimizin, yetiştiricilerimizin borçları bir süre ertelenmiş oldu. Yaptığımız tetkikler neticesinde 75 mahallemizde 878 çiftçimizin az önce arz ettiğim şekilde tarımsal ürünlerinin yüzde 30 ve üzerinin zarar görmesinden dolayı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi konusunda karar çıktı. İnegöl’de bahse konu çiftçilerimizin borçları ertelenmiş oldu. Bununla ilgili çalışmalarımızı hasar tespit komisyonuna ilettik” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş