Çilek Mobilya’dan Bosna’ya 16 TIR yardım

Bursa Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu kapsamında Çilek Mobilya´nın bağışladığı 16 TIR dolusu ev eşyası, sel felaketi yaşanan Bosna Hersek´e gönderildi.

Yayınlama: 03.06.2014
1.096
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu kapsamında bağışlanan 16 TIR dolusu ev eşyası, sel felaketi yaşanan Bosna Hersek´e gönderildi.

 

Bosna Hersek´in Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek´in de ortağı olduğu Çilek Mobilya tarafından bağışlanan ev eşyaları, Merinos Parkı’ndan TIR’larla felaket bölgesine uğurlandı.






 

Merinos AKKM’nin güney kapısından yola çıkarılan araçlar için düzenlenen törene; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

BUGÜNE KADAR YANLARINDAYDIK, BUNDAN SONRA DA YANLARINDAYIZ

Bosna Hersek’teki sel felaketiyle ilgili Bursa’da 3. Organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Soma felaketi yaşanırken, Bosna’da da bir felaket yaşandı. Kardeş ülkenin 3’te biri su altında kaldı. 1 milyon kişi evsiz, 100 bin bina kullanılamaz hale geldi. Bursa’nın her zaman Bosna’nın yanında olduğunu göstermek istedik. Bugüne kadar yanlarındaydık, bundan sonra da yanlarındayız” dedi.

 

EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, Türkiye’nin kara gün dostu olduğunu ifade etti. Bir yerde ihtiyaç olduğu zaman oraya ilk önce Türkiye’nin koştuğunu belirten Arınç, “Sadece kendi coğrafyamızda dostumuz, tarihi, kültürel ve inanç bağlarıyla birlikte olduğumuz Bosna’ya değil, Türkiye her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere koşmuş ve yardım etmiştir. Bu bizim inancımız ve geleneklerimizde var. Endonezya’da tsunami olduğu zaman ilk yardıma koşan Türkiye olmuştu. Bangladeş’te sel felaketi olduğu zaman yine ilk koşan Türkiye olmuştu. Somali’de, Sri Lanka’da başka bir felaket yaşandığında hamdolsun elimizdeki tüm imkânlarla yardıma koşuyoruz, elimizdeki ekmeği paylaşıyoruz” diye konuştu.

 

TÜRK HALKI YARDIMSEVERDİR

Bosna Hersek’teki felaketten bahseden Başbakan Yardımcısı Arınç, “Son aylarda görülmeyecek şekilde, 3 ayda yağacak yağmur 1 ayda yağınca Bosna Hersek’in 3’te birinde büyük sel felaketi yaşandı. Bütün evler, tarlalar, iş yerleri, yollar su altında kaldı. Bosna’nın kalkınmasını ve kalkınmasını hükümetimiz olarak her zaman destekliyoruz. Bugün TIR’lar insanların en çok ihtiyaç duyacağı her şeyin su altında kaldığı bir yerde ev ve mobilya göndermek süratiyle büyük bir yardımda bulunuyoruz. Arkası devam edecek, inşallah oradaki kardeşlerimizi sevindirebilirsek, onların bu zor gününde Bursa ile dayanışma içinde olduğunu hatırlatabilirsek, ne mutlu bize. Türk halkı yardımseverdir, bütün dünya bunu çok iyi şekilde biliyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş