Çin mobilya fuarına Türk mobilyası damgası

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Malkaç Çin Mobilya Fuarında Türk Mobilya stantlarının her geçen yıl daha çok ziyaretçi almaya başladığını belirterek, “CİFF fuarından bu yıl beklentilerin üzerinde memnuniyetle döndük. Gelinen nokta Türk mobilyasının nerelere geldiğinin ispatıdır” dedi.

Yayınlama: 09.04.2014
1.100
A+
A-

İhracatçılar Birliği’nin girişimleri ile Çin’in Guanzo şehrinde düzenlenen Uluslararası CİFF Mobilya Fuarına bu yıl Türk mobilyası damga vurdu.

 

20’nin üzerinde Türk markasının stant açtığı 1. Holl’de görücüye çıkan Türk mobilyaları dünyanın dört bir yanından Çin’e akın eden profesyonel alıcıların ilgi odağı oldu.






 

Bir önceki yıla oranla ziyaretçi sayısının üç katına çıktığı HOLL’de özellikle İnegöl firmalarının yüzü güldü.

 

İlgiden oldukça memnun olduklarının altını çizen MÜSİAD Dayanıklı Tüketim ve Mobilya Sektör Kurulu Başkanı Yardımcısı Halil Malkaç, “Birçok kalem ürün ülkemizden dünyaya ihraç ediliyor. Ancak mobilya sektörümüz gibi dünyanın her kıtasına ulaşan başka bir sektör yok. Kendi özgü tasarımlarını arttıran, kalite standardını yükselten mobilya sektörümüz ülke ekonomisine önemli katkı sağlarken, ülkenin tanıtılması ve kalkınmasına da ciddi katkı sağlar hale geldi” dedi.

 

MOSDER VE MERKÜR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Çin Mobilya Fuarında daha sağlıklı bir ortamda ziyaretçilere hizmet verme imkânı bulduklarını söyleyen Malkaç, “MOSDER Başkanımız Ahmet Güleç’im girişimleri ile İhracatçılar Birliği’ni harekete geçirdik. Çin’de fuar alanımız bu yıl genişledi. Stantlarımız önceki yıla oranla daha tertipli ve düzenli hale geldi. Gerek tanıtımlar ve tanıtıcı billboardlar mobilyacılarımıza ciddi anlamda katkılar sağladı. Türk Mobilyacıları adına Sayın Güleç’e minnettarız. Yine ulaşım ve konaklama konusunda ciddi anlamda firmalarıma destek olan Merkür Turizm’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

İHRACATIMIZ ARTACAK, PAZARIMIZ BÜYÜYEYECEK

Yerel seçimlerin geride kalmasının ardından piyasalarda ciddi bir rahatlamanın yaşandığını da dile getiren Malkaç, “önümüzde ki süreçte Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler olmasına rağmen ülkemizin bir normalleşme dönemine gireceğini öngörüyoruz. Seçimler sonrası özellikle mobilya sektöründe ki canlanma bunun bir işareti. 2014 yılında mobilya ihracatının beklentilerin üzerinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Yine mobilya pazarımızda da ciddi bir büyüme ve büyümeye paralel olarak Pazar payımızın da artmasını bekliyoruz” dedi.

 

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş