“Fiyatlar hala çok yüksek”

Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası’nda 2-4 Nisan arasında benzinin tavan satış fiyatını 5 lira, motorinin tavan satış fiyatını 4,34 lira olarak belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulunarak, “Fiyatlar hala çok yüksek” dedi.

Yayınlama: 03.04.2014
1.809
A+
A-

Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen, açıklanan fiyatların yüksek olduğunu ifade etti. Ayrıca Seymen, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı tebrik ederek, “Tekrar seçilmesine çok sevindik” dedi.

 

ARTIK KİRA DERDİMİZ KALMADI






Seymen açıklamasında şunları söyledi: Sayın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yerel seçimler sonrası tekrar koltuğuna oturmasına çok çok sevindiğimizi belirtmek istiyorum. Kendisinden Allah razı olsun. Bizler çarşı içinde yüksek kira bedelleri ile geçimimizi sağlamaya çalışırken, Alinur Aktaş, bize öncülük etti ve kendi yerimizi kurmamızda yanımızda oldu. Artık kira derdimiz kalmadı. Buradaki esnaf arkadaşlarımızın bu konudaki tutumları da böyle… Burada sadece yakıt ve elektrik ücretleri veriyoruz. Buda öyle çok fazla değil. Mesela ben yakıt parası sadece 60 TL veriyorum. 20-25 TL de elektrik parası veriyorum. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın haricinde başka bir başkanın bize bu güzellikleri yapacağını tahmin etmiyorum. Bunu inkâr etmemek lazım! Dertlerimizi çok çok iyi bilen bir başkan.

 

DEPOSUNU DOLDURACAK PARASI YOK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası’nda 2-4 Nisan arasında benzinin tavan satış fiyatını 5 lira, motorinin tavan satış fiyatını 4,34 lira olarak belirlenmesine değinen İbrahim Seymen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Fiyatlar hala çok yüksek. İnsanlar buraya araba almaya geliyor ama deposunu dolduracak parası yok. Ben enerji bakanı değilim ama yakıt vergilerinin yüksek olduğu söyleniyor. Yakıtların bu denli yüksek olması, 2. el araba piyasasını da etkilemektedir. Vergilerin daha da indirilerek halkın bütçesine yakın bir meblada olması lazım. Tabi buna ben karar vermiyorum ama inşallah dediğimiz gibi olur.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN ARABA ALABİLİRSİNİZ AMA BİR BİLENE SORMANIZ GEREKİYOR

İnternet üzerinde galericiliğin zararlı olduğunu ifade eden İbrahim Seymen, konuşmalarına şu ifadelerle devam etti:  İnternet üzerinden alım satımlarda ağzı yanan insanımıza seslenmek istiyorum. İnternette arabaya baktığınız zaman hoşunuza gidebilir. Adamlar kalkıp Adana’ya, İzmir’e, Antalya’ya gidiyor. İnternetten baktığında temiz duran ve öyle bilgi alan alıcı arabaya baktırınca kazalı çıkıyor, çalıntı çıkıyor veya hurdaya çıkmış gözüküyor. Tamam uzaktan araba alabilirsiniz. İnternet üzerinden araba alabilirsiniz ama bir bilene sormanız gerekiyor. Bizler buradayız. Gelip bize sorabilirler. Bu nedenle internet üzerinden yapılan alış ve satışlarda, insanlarımızın %15’i yanıyor.

 

BÖYLECE BİZİMDE İŞLERİMİZİN AÇILACAĞINA İNANIYORUM

AK Partiye ülke genelinde verilen destekle kendilerinin de işlerinin açılacağını ifade eden Seymen, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Parti konuşmak istemiyorum ama insanımızın AK Partiye ülke genelinde yine destek vermesi bizimde işimize yaradı diyebilirim. Çünkü eğer farklı şeyler olsaydı galericilik 2 yıl geriye giderdi. Piyasa bize onu gösteriyordu. AK Partiye verilen destek sonucu ülkemizin daha da ileriye gideceği öngörüsündeyim. Böylece bizimde işlerimizin açılacağına inanıyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş