İnegöl, tasarımın da merkezi oluyor

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından BEBKA desteği ile açılacak olan İnegöl Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Mobilyanın başkenti olma yolunda ilerleyen İnegöl, proje ile mobilya tasarımının da merkezi olacak.

Yayınlama: 24.07.2014
1.520
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından projelendirilen ve BEBKA tarafından destek başvurusu onaylanan İnegöl Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

 

KOMİSYON KURULDU






Çalışmalar hakkında bilgi veren İMOS Başkanı Mustafa Akyol, dernek bünyesinde bir komisyon oluşturduklarını ve çalışmaların bu komisyon tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Akyol; “Bu proje bizim çok önemsediğimiz ve İnegöl’ün geleceğine dönük büyük faydalar sağlayacağını düşündüğümüz bir proje. Bu sebeple projenin daha hızlı yürütülebilmesi için Yönetim Kurulu’ndan Mesut Tahirler, Metin Baydar ve Onur Kartal’dan oluşan bir komisyon kurduk. Derneğimizin kurucu üyelerinden Ahmet Güleç’in de komisyonun başkanlığını yürütmesini istedik. Arkadaşlarımız bu proje ile alakalı ciddi mesai harcıyorlar. İnşallah en güzeli ve doğruyu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

KULUÇKA MERKEZİ OLACAK

Projenin geldiği nokta ile ilgili bilgi veren Komisyon Başkanı Ahmet Güleç ise; “Biz bu merkezde bir program başlatacağız. Bu programla üniversitelerin iç mimarlık veya Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden mezun olmuş tasarımcıları mobilya tasarımı konusunda uzmanlaştırmak istiyoruz. Burası bir kuluçka merkezi olacak. Amacımız oluşturmak istediğimiz sistemle mobilya konusunda uzmanlaşmak isteyen tasarımcıların burayı bir ‘Master Merkezi’ gibi görmelerini sağlamak. Konusunda uzman pek çok kişi ile görüştük. Doğru sistemi kurup İnegöl’e en faydalı hale getirmeye çalışıyoruz. Şu an İnegöl – Bursa yolu üzerinde yerimizi tuttuk, iç mimari projesi bitmek üzere. Bayramdan hemen sonra satın alma faaliyetlerine başlayıp süreci hızlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

1 EKİM’DE AÇILACAK

Merkezin 1 Ekim itibari ile yerinde faaliyete geçmesini hedefledikleri vurgulayan Ahmet Güleç; “Merkezimizde 2 dönem halinde toplam 20 tasarımcı olmasını planlıyoruz. Bu 20 tasarımcıyı seçebilmek için duyuruya çıkacağız, ilanlarımızı hazırladık bu merkezde çalışmak isteyen tasarımcı arkadaşlarımızın derneğimize başvurmaları gerekiyor. Yapılan başvurulardan seçilecek arkadaşlar burada çalışma hakkını elde edecekler. Çalışacak tasarımcılara pek çok imkân sağlanacak. Sizin vasıtanızla ilk duyuruyu da yapmış olalım. Mobilya sektöründe uzmanlaşmak isteyen tüm tasarımcı arkadaşlarımızı merkezimize başvurmaya davet ediyoruz” dedi.

 

MOBİLYA TASARIM KİMLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ

Türkiye’de böyle bir merkezin henüz kurulmadığına değinen Güleç, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Şu an sektörümüzün en önemli sorunlarından biri tasarım. Kendi mobilya kimliğimizi oluşturabilmiş değiliz. İtalyan kaynaklı tasarımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bu merkezle bir İnegöl mobilya tasarım kimliği oluşturmakta hedeflerimizden biri. Ülkemiz mobilya ihracatını her geçen gün arttırıyor. Tasarım bir ürünün satılmasında en önemli kıstaslardan biri. Tasarımla ihracatta pazar çeşitliliği sağlamak gibi hedeflerimiz de var. Bu merkez İnegöl’e çok faydalı olacaktır. Dahası ülkemizde de bir çekim merkezi konumuna gelecektir. Ben bu projeyi hazırlayıp BEBKA’ya sunan İMOS yönetim kuruluna teşekkür ediyorum”   



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş