İnegöl’den Hindistan’a kereste ihracatı

İnegöl’de işlenen tomruklar, kereste olarak Hindistan’ın Thenkasi şehrine ihraç ediliyor. Yıllık olarak yaklaşık 2,5 milyon dolarlık 240 konteyner kereste, İnegöl’den Hindistan’a ihraç edilmiş olacak.

Yayınlama: 28.06.2020
2.609
A+
A-

Pandemi sürecinin ardından kereste sektöründe canlılık artmaya başladı. İnegöl’de kayın tomrukları işlemden geçirilerek kereste olarak Hindistan’a ihraç edilmeye başladı.

 

İlk defa Hindistan’a kereste ihracatının başladığını ifade eden İnegöllü İş Adamı Faysal Soyuşen, şu ifadeleri kullandı;






 

“İnegöl’den ilk defa o bölgeye kereste ihracatı gerçekleştirdik. Pandemi sürecinin ardından işlerimizde ciddi kıpırdamalar oldu. Tomruklar kereste haline geldikten sonra bizlerde Pazar arayışına girdik. Ve bu bizim için yeni bir pazar oldu” dedi.

 

‘BURSA’DAN HİNDİSTAN’A KERESTE İHRACATININ ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİR SEVİYEYE GELECEĞİNE İNANIYORUM’

Daha önce Hindistan’tan Rusya’dan kereste ithal ettiğini ifade eden Soyuşen,

 

“Bizler Hindistan’ın çeşitli şehirlerinden dostlarımızın aracılığı ile firmalarla görüştük. Görüşmelerimizde gördük ki bu şehirlerin hemen hemen hepsi kereste ihtiyacını Rusya’dan karşılıyor. Açıkçası biz de neden ülkemizden gitmesin bu keresteler dedik. Karşılıklı samimi geçen çalışmalar ve güven eşliğinde ihracatımızı gerçekleştirdik. Yani diğer bir ifade ile Hindistanlı dostlarımız Rusya’dan aldıkları keresteleri artık ülkemizden de alabilecek. Önümüzdeki yıllarda Bursa’dan Hindistan’a kereste ihracatının çok çok önemli bir seviyeye geleceğine inanıyorum”

 

YILLIK YAKLAŞIK 2,5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Hindistan’a yıllık olarak yaklaşık 2.5 milyon dolarlık ihracat yapacaklarını belirten Soyuşen, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı;

 

“İlk olarak bir konteyner kereste gönderdik. Kerestelerin kalitesine bakıldı. Sonrasında ise sürekli iş yapılması görüşmeler gerçekleştirdik. Yıllık olarak yaklaşık 240 konteyner kereste göndereceğiz inşallah. Bu da ülkemiz adına yaklaşık 2,5 milyon dolarlık ihracat anlamına geliyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş