Kar onlara yaradı

İnegöl’de etkili olan kar yağışı sürücüleri de zor durumda bıraktı. Kar yağışı ile birlikte araç sahipleri zorunlu hale gelen kış lastiği takmak için lastikçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdular. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 01.01.2015
775
A+
A-

İnegöl’de önceki gece başlayan ve dün geceden beri devam eden kar yağışına sürücüler de kendilerini hazırlıyor. Yollarda sorun yaşamamak için kış lastiği taktırmak isteyen sürücüler lastikçilere koştu. 

 

ZAMANINDA ÖNLEMLERİN ALINMASI GEREKİYOR






Son yasa ile zorunlu hale gelen kış lastiği takılması nedeniyle işlerinin bir hayli arttığını belirten lastik tamircisi Recep Ayanoğlu, kar yağışı ile birlikte işlerinin de arttığını, bu nedenle işyerlerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söyledi. Sürücülere tavsiyelerde bulunan Eminoğlu, “Sürücüler zamanında lastiklerini değiştirmiyor özellikle karın yağmasını bekliyor, Bu yüzden lastikçilerde yoğunluk oluyor. Sürücülerimizin, İşi bilen düzgün servislerde lastiklerini taktırsınlar. Öncelikle rot ve balans ayarlarını ayarlattırmaları gerekiyor. Bu ayarları yaptırmayınca araba yolda gezme, karlı havalarda ise kayma yapıyor. Sadece kar lastiği takmakla bitmiyor bu iş. Doğru havada doğru lastiği takmak çok önemli. Lastik havalarını da yola çıkmadan kontrol etsinler. İnik ya da fazla havası olan lastik sürücüler için her zaman tehlike arz eder. Kar lastiğine önem vermeyen sürücülerin çoğu bu havalarda küçük ya da büyük çaplı kazalara karışıyor. Sürücülerimiz araçların bakımı kadar lastiklerine de önem vermeleri gerekiyor” dedi.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş