Karpuz üretiminde iddialıyız

İklim değişikliği ile yıllık hava sıcaklıklarının yükseldiği İnegöl’de karpuz üretimi önemli bir gelir kaynağı haline geldi. İnegöl’e bağlı Çavuşköy Mahallesi’nde yapılan ekimde 1 ton karpuz üretildi.

Yayınlama: 07.08.2014
1.096
A+
A-

Karpuz hasadı ile ilgili dün Çavuşköy Mahallesi’ni ziyaret ederek karpuz bostanlığında incelemelerde bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bölgede sulu tarım yapılması halinde üretimin 5 tonu bulacağını ifade etti.

 

ŞEKER GİBİ BİR KARPUZ






İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik burada yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi: Biliyorsunuz Çavuşköyümüzde öteden beri karpuz üretimi yapılmaktadır. Aynı zamanda bölgenin en lezzetli karpuzu burada yetiştirilmektedir. Aşağı yukarı bin ton civarında karpuz yetiştiriliyor. Bu da İnegöl piyasasında tanındığı için burada tüketilmektedir. Burada şuan kuru tarım yapmaktır. Sulu tarım yapılmadığı için üretim düşük kalıyor. Baraj inşaatı var. İnşallah o da bittikten sonra buradaki üretim bin tondan 5 bin tonlara da çıkar daha yukarılara da çıkar daha sonra başka şehirlere de satışı olur. Ama bunun şuanda pek pazar sıkıntısı yok, İnegöl’de tüketiliyor. Buradan karpuz sevenlere sesleniyorum; inanın o kadar lezzetli ki neredeyse yarım karpuzu bitirdik. Bu karpuzun özelliği 15-20 kiloluk olmuyor. 8-10 kiloluk eski klasik karpuzlar gibi. Ama gevrek, şeker gibi bir karpuz… Biz bugün buradaki birçok tarladan sadece 1 tanesini geziyoruz. Aynı zamanda yan tarafımızda en az karpuz kadar tatlı kavunlar var. Bunun yanı sıra pancarda kota kalktı. Yeniden eski ürünler ve daha yeni katacağımız ürünler ile birlikte inşallah çiftçilerimizin daha güzel günlere gideceğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımız karpuzu İnegöl’de 75 kuruşa satıyorlar. Adana karpuzu daha büyük oluyor ama bu karpuz Adana karpuzundan çok daha lezzetli. Ben kesinlikle değişmem.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş