“MODEF mutlaka devam etmeli”

Kırmızı Koltuk programına konuk olan İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Başkanı Ahmet Güleç İnegöl Mobilyası’nın gelişim sürecini değerlendirdi. Bursa’da yapılacak fuar alanının İnegöl’ü olumsuz etkilemeyeceğini söyleyen Güleç, “Birçok şehirde mobilya fuarı yapılıyor ama hiçbiri İnegöl fuarının önüne geçemedi. Bize Bursa’da yapılacak fuarın zararı olmaz ama İnegöl’deki fuarın mutlaka devam etmesi lazım” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 21.11.2014
848
A+
A-

İnegöl’ün önde gelen mobilyacılarından olan ve aynı zamanda İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Güleç Kırmızı Koltuk programında İnegöl Mobilyasının gelişim sürecini ve ihtiyaçlarını değerlendirdi.

 

İNEGÖL TÜRKİYE MOBİLYASINI TAŞIYOR






Mobilya sektöründe İnegöl Mobilyası’nın son 10 yılını değerlendiren Güleç, “Bu başarının mimarları var. İnegöl mobilyacıyı geliştiriyor ve gelişimine katkı sağlıyor. 2003 yılında 25 milyon dolar olan ihracatımız 320 milyon dolarlar seviyesinde. İnegöl başarısını arttırarak devam ediyor. Diğer mobilya şehirleri bize göre geride kaldı. İnegöl Türkiye mobilyasını taşıyor. İnegöl mobilyanın fikir merkezidir. Bu başarı İnegöllü mobilyacılarındır. Bizim mobilyacılarımızın Türkiye mobilya sektörüne katkısı fazladır” dedi.

 

MOBİLYANIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Emek sektörünün temsilcisi olduklarını söyleyen Güleç, “Gelişmiş ülkeler mobilyayı daha fazla üretip kullanıyor. 10 yıl önce hizmet sektörü ön plandaydı. Üretim yapmaktan insanlar kaçıyordu. Ancak üretim yapan ülkeler gelişiyor. Ar-Ge, inovasyon ve tasarım olarak mobilya 20 sektörü besliyor. Bizim için istihdamda önemli. İnegöl’de işsizlik sorunu yok. Dış ticaret fazlası veren bir şehir olarak, ar-ge ve inovasyona önem vermeseydik bu sırada olamazdık. Teknolojik şekilde büyümek, katma değeri yüksek satmak bir süreçtir. Her zaman üzerine koyarak geliştireceğiz. Mobilya sektörünün kıymetini bilmeliyiz ve gereken önemi vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

İNEGÖLLÜ MOBİLYACILARI TÜRKMENİSTAN PAZARINA GÖTÜRECEĞİZ

Geçtiğimiz günlerde Türkmenistan’a yaptıkları geziyi değerlendiren Güleç, “Türkmenistan bizim için önemli bir pazar ve o pazardan mobilyacılarımızın daha fazla istifade etmesi için çalışacağız. Türkmenistan kolay vize vermeyen bir ülke ancak Cumhurbaşkanımız sayesinde bu sorunu da aşacağız. Türkmenistan Cumhurbaşkanından biz gereken sözü aldık” dedi.

 

İNEGÖL’DE FUAR OLMAZSA OLMAZ

Fuar alanının nereye yapılması gerektiğini de değerlendiren Güleç, “İnegöl’de mobilyanın gelişimi şehrin tüm ekonomisini geliştiriyor. İnegöl Mobilyası’nın Türkiye’ye katkısı da büyük. Herkes bir İnegöl olma hayalinin peşinde koşuyor. Dünyada bir fuar olduğunda İnegöllünün olmama ihtimali yok. Fuarların önemi var mı diye tartışılıyor ama mobilya sektörünün ciddi anlamda fuara ihtiyacı var. Modef fuarı Türkiye’de artık geleneksel hale gelen bir fuardır. Bizim ayrıca İnegöl Mobilyası adı altında markamızda var. Bizim fuarcılık bakımından kalitemiz arttı ancak mekân bakımından baktığımızda ise mevcut fuar alanımız bize yetmiyor. İnegöl Mobilyası’nın daha iyi bir fuara ihtiyacı var. İnegöl mobilya fuarını biz dünyanın her yerinde yapabiliriz ancak İnegöl’de bir bina sorunu ile karşı karşıya geliyoruz. Bu konuda büyükşehir belediyesinin de yardımına ihtiyacımız var. İnegöl’de mobilyanın gelişmesi Bursa’yı da olumlu etkileyecek. İnegöl’de 1 milyar dolar mobilya ihracatı fazla yaptığımızda Bursa’nın Türkiye’de ihracat sıralamasında daha güçlü olması demektir. Burada Bursa İnegöl ayrımını ortadan kaldırmalıyız. Hepimiz Bursalıyız. Büyükşehir kanadından baktığımızda onlarda fuarı İstanbul’a kaptırmak istemiyorlar. Bursa’da mobilya fuarı, otomobil fuarı ya da tekstil fuarı olursa Bursalı olarak destekleyeceğiz. Ama İnegöl’deki fuarcılığı öldürmemiz lazım. Burada şehrin her yerine yansıyan bir pozitif enerjiden bahsediyoruz. Bu fuar birike birike buraya kadar gelmiş. Neticede bir fuarda Bursa’da yapabiliriz. Bizim 2 tane fuara ihtiyacımız var. Bir tanesi Bursa’da olacak Türkiye mobilya fuarıdır. Ama İnegöl’deki bu enerjimizin devam edebilmesi içinde bizim için inovasyon merkezi olacak ve şehri bir araya getirecek bir binaya ihtiyacımız var. Dünyaya ve Türkiye’ye tasarımda satabileceğimiz bir merkeze ihtiyacımız var. Bu fuar merkezini yaparken de Bursa’ya karşı durmamıza gerek yok. İnegöl’e ve Bursa’ya fuar merkezleri yapmamız lazım. İnegöl’deki fuarın mutlaka devam etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

 

BURSA’DAKİ FUARIN BİZE ZARARI OLMAZ

Bursa’da yapılacak fuar alanının İnegöl’ü olumsuz etkilemeyeceğini söyleyen Güleç, “Bursa’ya gelecek ithalatçıların İnegöl’e de faydası olacak. Şu anda Bursa’da mobilya fuarı yapılıyor ancak İnegöl fuarından geride. Bunun dışında birçok şehirde mobilya fuarı yapılıyor ama hiçbiri İnegöl fuarının önüne geçemedi. Çünkü hikâyeleri az. Bursa’da İnegöl mobilya fuarı değil, Türkiye mobilya fuarı yapmalıyız. Bize Bursa’da yapılacak fuarın zararı olmaz ama İnegöl’deki fuarın mutlaka devam etmesi lazım” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş