Türkiye İhracatçılar Meclisinden May Tohuma Teşekkür

Türkiye ihracatının gelişmesinde büyük katkısı olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2016 yılında 10 milyon doları aşan ihracat başarısından ötürü MAY Tohum’a teşekkür etti.

Yayınlama: 22.03.2017
1.216
A+
A-

MAY Tohum’un her geçen yıl artan ihracat başarısı, üretim gücü ve istihdamıyla Türkiye ekonomisine sağladığı katkıların tebrik edildiği mektupta, Ekonomi Bakanlığının “İhracatta Atılım Yılı” ilan ettiği 2017 yılında da bu başarının artarak devam etmesi temennisinde bulunuldu. Son 6 yıldır ihracat konusunda gösterdiği başarılarla adından söz ettiren MAY Tohum, 2015 yılında Türkiye tohum ihracatının yüzde 10’unu, 2016 yılında ise 10 milyon doları aşan ihracatıyla Türkiye toplam tohum ihracatının yaklaşık yüzde 12’sini gerçekleştirdi.

Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen MAY Tohum, ihracat konusundaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılı ihracat hedeflerinin 12 milyon dolar olduğunu belirten MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, “Firma olarak, Avrupa Birliği, Orta Doğu, Karadeniz Kuşağı, Orta Asya, Afrika’da, toplamda 35 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyoruz. Odaklanma hedefli stratejimiz doğrultusunda, yurt dışında 5 ülkede kendi ofislerimiz ve çalışanlarımız mevcut. Gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarımızla birlikte yurt dışı satış yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını her geçen yıl artan ihracat rakamlarımızla görmeye başladık. Şuan, yurt dışı pazarında 200’ün üzerinde tescilli çeşidimizle yer alıyoruz” dedi.

MAY Tohum markası altında lisans satışını gerçekleştirdikleri çeşitlerin üretimi 4 ülkede de gerçekleştirdiklerini belirten Çiftçiler, “Özellikle Hibrit Ayçiçek ve Hibrit Dane, Silajlık ve Tatlı Mısır çeşitlerimizle uluslararası pazarda tercih ediliyoruz. 2016 yılında sergilediğimiz başarılı ihracat performansımız dolayısıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden aldığımız mektuptan onur duyduk. İhracat konusundaki performansımızın 2017 yılında da artarak devam edeceğine inanıyoruz. 2017 ihracat hedefimizi ise 12 milyon dolarak olarak öngörüyoruz. Bu hedefe varmak içinde tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş