Şap aşısı yaptırmayanlara cezai işlem

1 Eylül- 31 Ekim 2014 tarihleri arasında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner ekipleri tarafından Sonbahar Şap Aşısı yapılacak. Aşısız kalan hayvanların yetiştiricilerine ise cezai işlem uygulanacak.

Yayınlama: 21.08.2014
702
A+
A-

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 1 Eylül- 31 Ekim 2014 tarihleri arasında şap aşısının olacağını, hayvan yetiştiricilerinin ve benzeri işlem yapanların sertifika almamaları durumunda cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

 

PARA OLARAK CEZAİ İŞLEM UYGULANACAKTIR






Şap aşısıyla ilgili konuşan Mahmut Doğru, “İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce, 1 Eylül- 31 Ekim 2014 tarihleri arasında, büyükbaş hayvanlarda şap aşısı yapılacaktır. Bildiğiniz gibi yılda iki sefer şap aşılaması yapıyoruz. Birisi ilkbahar döneminde birisi de son bahar döneminde. İlkbahar dönemindeki aşılamayı tamamladık. Sonbahar şap aşılaması ise belirttiğimiz tarihlerde olacaktır. Bununla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları, mahalle muhtarlarımıza bildireceğiz. Muhtarlarımızdan ve hayvan yetiştiricilerimizden istirhamım, müdürlüğümüzden gelen veteriner ekiplerimize yardımcı olmaları. Çünkü konu çok önemli ve aşısız hayvan bırakmamamız gerekiyor. Aşı yaptırmayan yetiştiriciler için gerek hayvan sevkiyatı gerekse de para olarak cezai işlem uygulanacaktır. Bunu da yetiştiricimizin bilmesi ve ekiplerimize bu konuda yardımcı olmaları gerekmektedir” dedi.

 

HAYVAN REFAHI İÇİN SERTİFİKA ŞART

Doğru, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Diğer bir konu ise, Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İşkur olarak beraber yürüttüğümüz bir proje var, hayvan refahı için. Bahsettiğimiz kuruluşlarla beraber biz hayvan bakımı ve diğer konularda yetiştiricimizi eğiterek sertifika veriyoruz. Bu sertifikaları ara ara yine veriyoruz. Özellikle yetiştiricilik ve bununla ilgili çalışan vatandaşlarımızın bu sertifikaları almaları artık şart. Vatandaşlarımızın bu konuyu dikkate almalarını bekliyorum. Çünkü sertifika olmayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş