Atölye İnegöl Mobilya Tasarım Merkezi’ni hayata geçiren İMOS, açılış gününü beklerken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile belediye meclis üyelerini ağırladı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün beraberindeki AK Parti meclis üyeleri ile birlikte Bursa-Ankara Karayolu Yenice köprülü kavşağı mevkiinde teşekkül ettirilen Atölye İnegöl Mobilya Tasarım Merkezi’ne giderek incelemeler de bulundu. İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Aktaş ve beraberindeki ekibe merkez hakkında bilgiler verildi.
İMOS OLARAK DA BURADAN HİZMET VERECEĞİZ
İncelemelerin ardından bir konuşma yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Yeni yerimize bir hafta önce yerleştik. Çok az eksiğimiz kaldı. Tasarım merkezimizin hayata geçmesiyle alakalı Belediye Başkanımızdan ve belediyemizden büyük destekleri aldık. 940 metrekareye sahip alana sahip bir merkez. Çalışma büroları, çok amaçlı salon, eğitim sınıfı, toplantı salonu var. Bu merkezden sadece İMOS değil İnegöl’ün mobilya sektörü faydalanacak. 28 Mart’ta açılışını yapacağız. İnşallah İMOS bundan sonraki yönetim binası burada oluşturacak. İMOS olarak da buradan hizmet vereceğiz” dedi.
HAYAL ETTİĞİMİZ BİR KONUYDU
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Öyle projeler vardır ki bir kişiyi bur kurumu ilgilendirir, ama öyle projeler vardır ki, bir sektörü ve şehri ilgilendirir. Burada şu an İnegöl’de yaşayan herkesi ilgilendiren ve inşallah önümüzdeki yıllarda değeri ve kıymeti çok daha iyi anlaşılacak olan bir proje içerisindeyiz. Bu işte emeği olanlara teşekkür ediyoruz. Bu proje bizimde belediye olarak hayal ettiğimiz bir konuydu. Bu projeyle alakalı sonuna kadar destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. İnegöl mobilyası bir hedefe koşuyor. Bu hedefe koşarken de tasarım değeri yüksek mobilyalar üretmesi gerekiyor. Tasarımlarımızla ön plana çıkmamız gerekiyor. Artık her il her ilçe de mobilyacılık var. Ama Türk mobilyasını, İnegöl mobilyasını daha ön plana çıkarabilmek inşallah burası vesilesiyle daha da hızlanacak. İnegöl’de fuarlar yapıyoruz. 2. OSB’miz var. Mobilya AVM var. Mobilya müzesi var. Mesleki eğitim kampusu var. Mobilya ve mobilyayı etkileyen, ortaya koyan çok önemli özelliklerimiz mevcut. Ben tasarım merkezinin de bu önemli ayrıcalıklardan bir tanesi olacağını, İnegöl mobilyasını rakiplerine göre ciddi farklılaştıracağını düşünüyorum. Buradan bizatihi maaşını ödeyerek tasarımcılar yetiştireceğiz. İler ki yıllarda bu okula bedel ödeyecek birileri gelecek. Tasarımcılarımızın gelişimi sektörümüz adına çok önemli. Dolayısıyla bu projeye herkesin sahip çıkmasının özellikle önemli olduğunu düşünüyorum. Burası bana göre sadece mobilya sanayicilerinin değil İnegöl’de yaşayan herkesin önemsemesi gereken bir proje. BEBKA’dan bu proje ile alakalı destek çıkmıştı. İler ki yıllarda BEBKA olmayacak. Bu proje bir yıllık değil uzun yıllar yaşaması gereken proje. Diğer kurum ve kuruluşlara maddi-manevi sorumluluklar düştüğünü özellikle ifade etmek istiyorum. Burası bir şahsın veya bir şirketin yeri değil burası İnegöl mobilyasının yeridir. 28 Mart’ta da açılışı yapılacak. Önemli misafirlerimiz olacak. Dönem dönem ünlü tasarımcılarla bir araya gelmeyle alakalı çalışma yapacağız. Açılışın ardından burası bir okula dönüşecek. İnegöl’ün mobilyadaki ayrıcalığını ortaya koyabilmek adına tarihe düşülmüş önemli bir nottur bu proje” dedi.