Ya %40 azalsın ya da pay arttırılsın

AK Parti’nin Genişletişmiş İl Başkanları Toplantısı’ndan bütçelerle ilgili alınan kararlar nedeniyle açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin yatırımlarını daha iyi yapmak için ya İller Bankasındaki payının artmasının ya da büyükşehre giden %40’lık oranın azaltılması gerektiğini ifade etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 26.12.2014
671
A+
A-

İl Başkanlığı Toplantısı bütçeler ile ilgili alınan karar hakkında açıklamalarda bulunan Aktaş, gerekli görüşmeler için Ankara’ya gideceğini ifade etti.

 

BİZE AYLIK YANSIMASI 170 BİN LİRA






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş şunları söyledi: Her belediyenin kendine göre durumu, pozisyonu var. Yeni yasayla 100 binin üzerindeki büyük belediyeler çok büyük zarar gördüler. Küçük belediyelerin zararları olmadığı gibi karları söz konusu. Yani 5 bin, 10 bin, 30 bin nüfuslu belediyenin herhangi bir zararı söz konusu değil. Yeni yasayla ne yapıldı? Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, iller bankasından kesintiler var. Ama hangi kesintiler? Teminatlı krediler değil. %40’ı aşan, yani tabiri yerindeyse zorda ve sıkıntıdaki belediyelerin 6 ay kesinti yapılmayacağı söz konusu. İnegöl Belediyesi’nin yaklaşık 600 bin TL kesintisi var. İnegöl Belediyesi’nin 430 bin lirası teminatlı kredilerle alakalı. Bunları her halükarda kesiyor zaten. Onlarda bir sıkıntı yok. Bu işin bize aylık yansıması 170 bin lira.

 

YA %40 AZALSIN YA DA PAY ARTTIRILSIN

Bizim burada asıl beklentimiz; İller Bankası paylarımız düşük, bu payların arttırılması. İkincisi de Büyükşehir payları var %40, bu oranın düşürülmesi. Asıl gerçek rahatlamayı getirecek olan bunlar. Ama şunu söyleyeyim; Sıkıntıda ve zorda olan belediyelerle alakalı bu konunun ciddi bir katkısı olduğunu söylemiyorum ama Allah’a şükür İnegöl Belediyemiz böyle zorda ve sıkıntıda olmadığı için biz sadece yatırımlarımızı daha iyi yapabilmek adına bu beklentiyi dile getiriyoruz. Yoksa şükürler olsun herhangi bir problemimiz yok.

 

SIKINTILAR VAR VE DÜZELMESİ GEREKİYOR

Bu konu hakkında gerekli telefon görüşmelerinin yapıldığını belirten Aktaş, “Önümüzdeki günlerde Ankara seyahatim olacak.  İller Bankasına da gideceğim. Bazı durumlarla alakalı sıkıntılar var ve düzelmesi gerekiyor. Onunla alakalı fikirlerimizi kanaatlerimizi ileteceğiz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş