YENİ FUAR ALANI İÇİN Herkes elini taşın altına koymalı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın 6 ayda bir gerçekleştirdiği Genişletilmiş Komiteler Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Aktaş, İnegöl Fuar alanının ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayarak; yeni fuar alanı için herkesin elini taşın altına koymasının zaruri olduğunu kaydetti.

Yayınlama: 25.09.2014
884
A+
A-

Aktaş, Türkiye’nin 17. büyük ekonomisine sahip, ilk Mobilya Ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayinin kurulduğu, işsizliğin olmadığı ve 250 bin nüfusa sahip İnegöl’ün çok başarılı bir yerleşim yeri olduğunu ifade etti.

 

Toplantıda ev sahibi sıfatıyla selamlama konuşması yapan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl’ün en önemli meselelerinin konuşulduğu ve kararların alındığı, meclislerden birinin Belediye Meclisi, diğerinin ise Ticaret Sanayi Odası Meclisi olduğunu kaydetti.






 

Anıl,  Türkiye’nin ekonomik göstergelerde İnegöl gibi olması gerektiğini vurgulayarak, İnegöl’ün hızlı düşünüp, hızlı karar alıp, hızla uygulamaya koymasının çok büyük avantaj olduğunu söyledi. Anıl, başarının altında yatan en önemli faktörü ise, birlik ve beraberlik içerisinde, doğruların konuşulduğu yerde bir bütün olarak hareket edilmesi olarak değerlendirdi.

 

İnegöl Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğine de dikkat çeken Anıl, başarının altında yatan en önemli unsurlardan birisinin de bu olduğunu ifade ederek, İnegöl’ün büyük projelerini tamamlayıp yol aldığını söyledi. İnegöl’ün mobilya gerçeğine de dikkat çeken Anıl, yeni fuar alanı ile ilgili Başkan Aktaş’ın görüş ve düşüncelerini almak üzere davet ettiklerini ve buradan çıkacak karar doğrultusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

 

İnegöl’ü İnegöl yapan bazı değerlerin varlığına dikkat çeken Başkan Aktaş ise, hiçbir zaman ön yargılı davranmadıklarını ve nereden gelirse gelsin tüm projelere imkânlar ölçüsünde destek vererek katkı koymaya çalıştıklarını ifade etti.

 

İnegöl’de kurulması planlanan Mobilya Tasarım Merkezine de önem verdiğini söyleyen Aktaş, İnegöl’ün mobilyada tasarımlarıyla ön plana çıkması gerektiğini, İnegöl’ün artık tasarımcılar yetiştirmesi gerektiğini belirterek, İtalya’ya uçak kaldırılmasından, Mobilium Mobilya Alışveriş Merkezine, Mobilya Tasarım Merkezinden, Benim Geleceğim Mobilya’ya kadar farklı sivil toplum örgütlerinden gelen birçok projede İnegöl Belediyesi olarak yer alarak destek verdiklerinin altını çizdi. İnegöl’de çok güçlü bir Belediye ve iyi bir belediyecilik kültürü olduğunu vurgulayan Aktaş, şehrin dinamiklerini oluşturan her değerinde, bu kültürü desteklediklerini, İnegöl’de bu noktada çok iyi bir birliktelik olduğunu söyledi.

 

Bugün gelinen noktada İnegöl Fuar alanının ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayan Aktaş, İnegöl’ de mutlaka bir fuar olması gerektiğini, yeni fuar alanı içinde herkesin elini taşın altına koymasının zaruri olduğunu belirterek, İnegöl’ün sivil toplum örgütleri ve tüm dinamikleriyle bir olmayı, birlikteliği çok iyi başardığını hatırlattı. Yeni fuar alanının önem verdiği 5-6 ana konu içerisinde olduğunu söyleyen Aktaş “Ticaret ve Sanayi Odasının da 5-6 ana konusu vardır ve bu konuların başına mutlaka fuar işini koymanız, bunu dert etmeniz lazım” şeklinde konuştu.

 

İnegöl’e hizmet etmekten büyük onur duyduğunu söyleyen Aktaş, Perşembe pazarından 6.500 m2’lik fuar alanına, oradan da 25.000 m2’lik şu anki fuar alanına ulaşmamızı sağlayan İnegöl’deki gücün, potansiyelin yeni bir fuar alanı içinde harekete geçeceğine ve bunu hep birlikte başaracaklarına inancının tam olduğunu ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş