Yeni pazar arayışları devam ediyor

MODEF fuarcılık tarafından Nisan Fuarına katılan mobilyacıların ihracatlarının arttırılmasını desteklemek amacıyla, Şubat ve Haziran aylarında Katar ve Kazakistan‘da gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri dün otel Angelecoma’da gerçekleştirilen toplantı ile değerlendirildi.

Yayınlama: 29.09.2014
681
A+
A-

Toplantıda genel bir değerlendirme yapan İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş; “Mobilyada yeni pazarların araştırılması, yeni bir fuar alanının yapılması ve Mobilya Tasarım Merkezi gibi konular öncelikli konularımızdır” dedi.

 

ARKADAŞLARIMIZLA FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK






“Yaklaşık 30 firma sahibi ile dış ticaret yetkilileri ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Şubat ve Nisan aylarında yapılan ikili iş görüşmelerini değerlendiriyoruz “ ifadeleri ile sözlerine başlayan Başkan Aktaş; “Katar ve Kazakistan ikili iş görüşmelerinin katılımcılarından tek tek görüş ve önerilerini aldık. Herkes, yapılan organizasyonun çok verimli geçtiğini, bundan sonraki süreçte de Nisan Fuarı öncesi, yine 2 hedef ülke belirlenerek Modef Fuarcılık öncülüğünde gidilen ülkelerdeki mobilya alıcılarının görüşmelere daha aktif katılmasının sağlanması konusunda hemfikir olduk. Bildiğiniz gibi MODEF EXPO zaten direk yurt dışı bağlantıları ve rezervasyonuna varana kadar detaylandırılmış bir fuar. Biz burada Nisan Fuarı katılımcılarının da yurt dışı bağlantılarının kuvvetlendirilmesi için yeni pazar arayışlarını yine mobilyacı arkadaşlarımızın da katıldığı direk ikili iş görüşmeleri ile arttırmayı hedefliyoruz. Bu sene yaptığımız iki gezi de gerçekten verimli sonuçlar doğurdu. Bu akşam yapılan toplantıda bu tip organizasyonların devamı konusunda da arkadaşlarımızla fikir birliğine vardık” dedi.

 

YENİ PAZARLAR ARAYIŞLARI DA ARKADAŞLARIMIZLA İSTİŞARELERDE BULUNUYORUZ

İnegöl Mobilyasının artık İtalya ile yarıştığını belirten Aktaş; “Daha nitelikli ve tasarım değeri yüksek mobilyalar üretmemiz gerektiği gerçeğini de hiç kimse inkâr etmiyor. Bunun gerçekleşmesi için atılması gereken adımlar var. Bizler bu atılması gereken adımlara öncü olmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi seçim beyannamemde direk İnegöl Mobilyasını hedef haline getirdiğimiz konu başlıklarımız var. Bunlardan biri yeni bir fuar alanının yapılması konusu… Bu konuyu geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Mobilya Çalıştayı’nda belli seviyeye getirdik. Şu an sürecin ilerleyişini yakından takip ediyoruz.  Bununla birlikte Mobilyacılarımıza yeni hedef pazarlar ve Mobilya Tasarım Merkezi gibi konularda da öncü olacağımızı sözünü vermiştik. Sırayla tüm adımları atıyoruz. İMOS işbirliği ile Mobilya Tasarım Merkezi çalışmaları da bir taraftan bildiğiniz gibi devam ediyor. Yeni pazarlar arayışları da arkadaşlarımızla istişarelerde bulunuyoruz“ dedi.

 

Toplantıda gerekli pazar araştırmasının yapılması ve organizasyona katılacak olan firmaların hedef pazardaki ürün yelpazesine uyan firmalardan oluşması gerekliliği sonucuna varıldığını da belirten Başkan Aktaş; Modef Expo Kasım fuarı sonrasında, firmaların katılımı ile ikili iş görüşmelerinin devam ettirileceğini kaydetti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş