2015’te Emlak Sektörü normal geçti

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, 2015 yılına ilişkin Emlak Sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Beklentilerimizi tam bulamamakla birlikte, vasat da değil normal olarak 2015’i kapattık diyoruz” dedi.

Yayınlama: 16.12.2015
471
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, “2015 Yılı Emlak Sektörü açısından dönem dönem ayırt etmemiz gerekiyor. Bir bütün olarak çok iyi geçti desek de yanıltıcı olur, çok kötü dersek de yanıltıcı olur. 2015 Yılının büyük bir çoğunluğu zaten seçimlerle geçti. Seçimlerle geçtiği için haliyle arada bir 3-5 aylık bir iktidarsızlık dönemi yaşadık. Yani seçim oldu ama iktidar olmadığı için insanların istikrar açısından bakışı soğuk oldu emlak sektörüne karşı, yani güven vermediği için insanlar yatırım yapmadılar. Yatırımlar o dönemde emlak sektöründe durdu. Seçimlerin bitmesi ile birlikte piyasalara güven hakim oldu. Tekrar işler açılma noktasına geldi. Tabi ki alışverişler gayet normale dönmek üzereyken, bölgemizdeki uçak krizi ile yine işlemiz durgunluk noktasına geldi. Çok kötü olmamakla birlikte durgunluk noktasına geldi. 2015 Yılına bütün olarak baktığımız zaman ortalama olarak emlak sektörü yatırım açısından normal geçti. Diğer yıllara oranla seçimlerin olmasına rağmen dairesini alan adı, arsasını alan adı, yatırımını yapan yaptı. Seçimlerin yoğun olmasına rağmen alış verişler gayet iyi geçti Emlak Sektörü açısından”

 

NORMAL OLARAK 2015’İ KAPATTIK DİYORUZ






“Beklentilerimiz çok yüksekti ama dediğimiz gibi işin seçim ortamına girmesi, son olan olaylar haliyle bu sektörü de otomatik olarak etkiliyor. Türkiye ekonomisini dünya ekonomisinden ayrı düşünemeyiz, Türkiye ekonomisinden de İnegöl’ü ayrı düşünemeyiz. Haliyle her şeyin birbirinden etkilendiği atmosferdeyiz. Buna rağmen genel anlamda Emlak sektörü olarak biz iyi diyoruz. Normal geçti. Beklentilerimizi tam bulamamakla birlikte, vasat da değil normal olarak 2015’i kapattık diyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş