5 avukatla çalıştı ama sonuç alamadı

İddiaya göre 1992 yılında verdiği borca karşılık 1994 yılında aldığı senedi bu güne kadar 5 tane avukatla icraya vererek almaya çalışan Selami Çınar, avukatların sürekli olarak kendisini oyaladığını ve aradan 21 yıl geçmesine rağmen hiçbir sonuç alamadığını belirtti.

Yayınlama: 28.01.2015
706
A+
A-

1992 yılında arkadaşına verdiği ziynet eşyaları ve nakit paraları karşılığında 1994 yılında senet alan ve ödemesi yapılmadığı için avukatlar aracılığı ile haciz işlemi uygulatmak isteyen Selami Çınar, bugüne kadar 5 avukata başvurduğunu, tüm avukatların kendisinin hem parasını aldıklarını hem de oyaladıklarını belirterek 21 yıldır süregelen davada hala bir sonuç alamadığını belirtti.

 

“4 AVUKAT GELDİ GEÇTİ HİÇBİRİ KEFİLE İŞLEM YAPMADI”






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan alacaklı Selami Çınar, “1992 yılında samimi olduğum bir arkadaşıma ziynet eşya ve nakit para verdim. 2 sene sonra verdiğim borcun karşılığı olarak senet aldım. Borçları ödemedikleri için avukata hacze verdim. Ben tek tek simit satarak bu parayı kazandım. Bana ‘Ben senin paranı yiyemem, ailemin üzerine yemin ederim’ diyerek bu parayı almıştı. Bir avukata gittik, senedi verdim. Görüşmeler yaptık ve sonra icraya gittik. Kasım Efendi Caddesi’nde bulunan dükkânına gittik, görüşmeler yapıldı. Alacaklı olduğum şahsın tuhafiye dükkânı vardı. Dükkâna gittik, avukatım şahısla görüştü ve çıktık. Daha sonra avukatımın yanına gittiğimde 15 günlük izne çıktığını söylediler. Senedi geri istedim, o zamanın parasıyla 13 bin 500 TL icra dairesine yatıracaksın bana da bin 500 TL vereceksin dedi. Yatırdık, geçti. Daha sonra başka bir avukata gittim. Alacaklı olduğum şahsın evinde bazı eşyalara el koydurdu fakat kefile yönelik bir işlem yaptırmadı. Daha sonra bu bayan avukatım düğünü olduğunu, davayı bıraktığını belirterek beni başka bir avukata yönlendirdi. 3. gittiğim avukat da hasıraltı yaparak 60 bin TL’lik senedi aldı. Onda da bir işlem olmadı. Oradan aldım Bursa’da 4. bir avukata gittim. Dosya açılmasını istedim. İnegöl’e yanıma gelip kendisine para gerektiğini belirtti ve ona istediği parayı verdim. Bu avukat benim şahsın olduğu yere gidip yer tespiti yapmam gerektiğini ondan sonra el koyacağımızı söyledi. O zaman niye avukatlık yapıyorsun? Ben seni tuttuysam bunu sen yapacaksın. Orada da bir işlem yapılmadı. Belediye personeliydim, belediye avukatımıza senedi götürdüm. Kefile tekrar bir şey gönderdik ama icra dairesi kefilin zamanı geçti diye onay vermedi. Zaman aşımına geçtiği söylendi. Burada bu senet 4 tane avukatın eline geçti. Hiçbiri kefile yönelik işlem yapmadı. Ben bu parayı simit satarak kazanmıştım” dedi.

 

 

CUMHURBAŞKANINA KADAR ÇIKACAĞIM

Avukatları savcılığa şikâyet ettiğini belirten Çınar, “Savcılıktan şahit istediler. Takipsizlik kararı verdiler. En sonunda 2 tane arkadaşım ile giderek şahitlik ettirdim. Ondan sonra inandılar. Alacaklı olduğum adam Adliyede bana hakaret etti, tehdit etti, ifademizi aldılar, mahkememizi bitirdiler. Hakarete devam etmesi durumunda kendisine ceza vereceklerini söylediler. Şuan hala mahkeme devam ediyor ve hiçbir sonuç alınmadı. Durumu başka avukatlara bildirdim, devam eden davama devam etmemi, kendisinin bir şey yapamayacağını belirtti. Sayın Adalet Bakanım, sen burada senedi görüyorsun, buna 5 tane avukat nasıl bakabiliyor, nasıl takipsizlik kararı veriyorsunuz. 5 tane avukat bunu oyalayarak nasıl takipsizlik kararı veriyor. O zaman avukat der ki; ben bu dosyayı almıyorum bunun zamanı geçmiştir. Bu mağduriyetimi giderebilmek için Cumhurbaşkanına kadar çıkacağım” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş